http://natnie01.vuodatus.net/lue/2009/02/dieet

Rasvanpolttokeitto

Sairaaloilla on käytössään huipputehokkaita dieettejä, joilla painoa saadaan pudotetuksi tarvittaessa hyvin nopeasti esimerkiksi ennen leikkausta.

Dieeteissä rasvan palaminen kiihdytetään äärimmilleen. Kotikäyttöön sairaalakuurit ovat yleensä liian rankkoja, mutta tavalliselle painonpudottajalle soveltuu esimerkiksi amerikkalainen sydänsairaaladieetti, jolla ylipainoisia potilaita laihdutetaan ennen leikkausta.

Tässä dieetissä kiloille antaa vauhtia edullinen ja helppotekoinen rasvanpolttokeitto, jota syödään joka päivä.

Laihdutusviikon lopulla aletaan syödä naudanlihaa, jonka voi korvata nahattomalla broilerilla tai kalkkunalla ja kerran viikossa kalalla.

Viikon aikana sairaaladieetillä putoaa painoa viidestä kahdeksaan kiloa, jos sitä noudatetaan kirjaimellisesti. Mikäli kiloja on karissut lähemmäs kahdeksan, ei dieettiä saa jatkaa heti, vaan on pidettävä kahden päivän tauko. Pienemmillä painonpudotuksilla laihdutusta voi jatkaa kolme viikkoa peräjälkeen.

Sairaaladieetti myös puhdistaa elimistöä voimakkaasti. Siksi pitää muistaa juoda runsaasti vettä, etenkin viidennestä päivästä eteenpäin.

Rasvanpolttokeitto

Tarvitset:

6 sipulia (tai 6 purjoa)

1-2 purkkia tomaatteja (kuorittuja)

1 iso keräkaali (silputtuna)

2 vihreää paprikaa

1 kokonainen varsiselleri

1 lihaliemi- tai muu kuutio (vähäsuolainen!)

vettä niin paljon, että kasvikset peittyvät kattilassa

Keittoon voi lisätä myös pinaattia, naurista tai retikkaa. Keittoa voi maustaa mielensä mukaan pippurilla, curryllä, persiljalla, punapippurilla tai tabascolla. Suolaa vain hyppysellinen!

Vihannekset paloitellaan liemikuution kokoisiksi palasiksi, niiden päälle kaadetaan niin paljon vettä, että se yltää noin kaksi senttiä yli vihannesten. Keitetään 10 minuuttia, ensin kovalla lämmöllä ja sitten vähän aikaa hauduttaen.

 

1. päivä

Vain keittoa, mutta paljon! Yksi hedelmä (ei banaani). Juo vettä tai sokeroimatonta hedelmämehua.

2. päivä

Keittoa ja vihreitä vihanneksia (parsakaalia, hapankaalia, kurkkua, salaattia, kesäkurpitsaa, mutta ei papuja, herneitä tai avokadoa) mielen mukaan. Ei hedelmiä eikä mehuja ollenkaan.

Illalla voi syödä ison uuniperunan voin kanssa. Muista juoda vettä!

3. päivä

Keittoa, hedelmiä ja vihanneksia mielen mukaan. Ei perunoita. Tässä vaiheessa paino on yleensä pudonnut kahdesta kolmeen kiloa.

4. päivä

Keittoa, kolme banaania, rasvatonta maitoa tai luonnonjogurttia vaikka kuinka paljon.

5. päivä

Keittoa ainakin kerran päivässä. 250-500 g naudanlihaa ja kuusi tuoretta tomaattia. On juotava ainakin kuudesta kahdeksaan lasillista vettä kuona-aineiden poistamiseksi, ne lähtevät liikkeelle tässä vaiheessa.

6. päivä

Keittoa ainakin kerran päivässä. Kaksi tai kolme pihviä ja vihanneksia. Ei perunoita.

7. päivä

Keittoa ainakin kerran päivässä. Kokojyväriisiä, vihanneksia ja sokeroimattomia hedelmämehuja. Tässä vaiheessa olet laihtunut viidestä kahdeksaan kiloa, jos olet noudattanut dieettiä tunnollisesti. Mikäli olet pudottanut kahdeksan kiloa tai enemmän, lopeta dieetti ainakin kahdeksi päiväksi, ennen kuin voit aloittaa alusta.

Tärkeää!

Sairaaladieetin aikana ovat kokonaan kiellettyjä: leipä, alkoholi ja juomat, joissa on sokeria tai hiili happoa sekä kahvi ja tee.

Hedelmämehuja voi juoda, jos niissä ei ole sokeria eikä keinotekoisia makeutusaineita.

Dieetin jälkeen ei saa juoda alkoholipitoisia juomia 24 tuntiin.

Jos dieetin jälkeen ilmenee ulostus- tai vatsavaivoja, on hyvä syödä leseitä tai pellavansiemeniä.

Keittoa voi syödä mielensä mukaan aina kun on nälkä. Keitto on varsinainen taikaruoka: mitä enemmän sitä syö, sitä enemmän laihtuu. Pelkällä keitolla ei saa yrittää laihduttaa, se voi aiheuttaa aliravitsemusta. Yhden aterian päivässä keitolla voi korvata pitkäänkin. Se on erinomainen lounasruoka, joka kulkee töihin mukaan vaikka termoksessa.

 


 

 

Kasvisvoileipäkakku

 

28.11.2008

250 g ruisleipää
70 g vaaleaa leipää

täyte:
200 g maustekurkku & tilli tuorejuustoa (creme bonjour)
2 dl kuohukermaa vaahdotettuna
50 g kurkkusalaattia
1 omena
1 pieni sipuli
½ punainen paprika
1 tl sitruunamehua
pippuria maun mukaan

kostutus:
2 dl kasvislientä

kuorrutus:
200 g sulatejuustoa
100 g ranskankermaa

1. Leikkaa leivistä reunat pois. Valmista täyte vaahdottamalla kerma, sekoita joukkoon kuutioitu paprika ja omena, kurkkusalaatti, pilkottu sipuli,mausta sitruunamehulla ja pippurilla maun mukaan.
2. Aseta ruisleipäpalat leivinpaperin päälle, kostuta ja lisää täytettä. Laita vaalea leipäkerrostäytteen päälle, kostuta ja lisää loput täytteet. Laita viimeinen leipäkerros päälle ja kostuta.
3. Kääri kakku kelmuun ja anna maustua yön yli jääkaapissa.
4. Kuorruta kakku seuraavana päivänä ja koristele vihanneksilla ja hedelmillä halutessasi


 

 

s%C3%B6%C3%B6gid-normal.jpg