********* 10 päivää jouluun ************
T orstai toivoa täynnä .
Tänään tulikin ensimmäinen joulukortti , tämä päivänä jaettaankin kaikki niin aikaisin ja sen takia kyllä seuraavana vuonna lähetän itse ei laita enää sinne punaiseen kuoreen ... tai siis onpas se kiva kun saa tervehdykset jo ennen joulua ja siis niitä laittaa johonkin narulle roikkumaan tai seinälle tai ovelle .. Jee ...
Olen iloinen ja mieheni toi tänään kaupasta hiiva ja huomenna aloitan leipomaan Ruotsalaista kranssia
resepti kirjoitan myös ... tää on aivan täydellinen kranssi
täsä on resepti eestiksi ja tulkaan sen myös suomeksi .. jos on kysymyksiä saa kysyä ...
Rootsi kringel
Koostis:
Tainas:
50 g pärmi hiiva
1 sl suhkrut ruokalusik. sokeria
50 g sulatatud võid lämmitetty voita
3 dl leiget piima lämmintä maitoa
2 munakollast keltuaista
noaotsatäis soola suola pikkuisen
500 g nisujahu vehnäjauhoa
rosinaid rusinoita
Täidis: Täyte
150 g pehmet võid pehmeä voita
0.5 dl suhkrut sokeria
2 tl jahvatatud kaneeli kanelia
vaap : kuorrutus
50 g võid voita
2 tl kakaopulbrit kakaojauhetta
0.5 tl suhkrut sokeria
2 kuni 3 sl piima 2-3 ruokalusik. maitoa
Valmistamine:
Lahusta pärm suhkruga. Sega jahtunud sulavõi ja leige piim, lisa pärmisegule. Hiiva + sokeri + voita + lämmin maito
Klopi hulka munakollased ja veidi soola. Lõpuks lisa jahu ja jahus veeretatud rosinad. lisä munakeltuain +suola +jauhoa
Sõtku pehme tainas, lase 20-30 minutit kerkida. t aikina 20 min noustaa
Rulli tainas 5 mm paksuseks. Määri lahtirullitud tainale täidis, keera rulli. kauli neliskulm taikinalevy lisä rusinat voi sokeri kaneeli tee rulla leikkaa se keskeltä kahteen ja tee letti ja siis laitaa rullalle
Põimi nüüd palmikud ja nendest omakorda kringel.
Keeda võõbaained paksenemiseni ja vala jahtunud kringlile. keitettän kuorutus ja kaada pääle ja uuniin
Kommentit