********* 10 päivää jouluun ************

                                          13.jpg 

                                     T orstai toivoa täynnä .

Tänään tulikin  ensimmäinen joulukortti , tämä päivänä jaettaankin kaikki niin aikaisin ja sen  takia kyllä seuraavana vuonna lähetän itse ei laita enää sinne punaiseen kuoreen ...   tai   siis onpas se kiva kun saa tervehdykset jo ennen joulua ja siis niitä laittaa johonkin narulle roikkumaan tai seinälle tai ovelle ..     Jee ...

Olen iloinen    ja mieheni toi tänään kaupasta hiiva ja huomenna aloitan leipomaan Ruotsalaista kranssia 

Rootsi%20kringel%2020.%20mai%202010%20%2

resepti kirjoitan myös ...  tää on aivan  täydellinen kranssi

täsä on resepti eestiksi  ja   tulkaan sen myös suomeksi ..   jos on kysymyksiä saa kysyä ... 


Rootsi kringel

Koostis:

Tainas:

50 g pärmi                                 hiiva 

1 sl suhkrut                                        ruokalusik. sokeria 

50 g sulatatud võid                         lämmitetty  voita 

3 dl leiget piima                              lämmintä maitoa 

2 munakollast                                    keltuaista 

noaotsatäis soola                           suola  pikkuisen 

500 g nisujahu                                 vehnäjauhoa 

rosinaid                                             rusinoita 

Täidis:                      Täyte 

150 g pehmet võid                            pehmeä voita 

0.5 dl suhkrut                                      sokeria 

2 tl jahvatatud kaneeli                        kanelia 

vaap :                                 kuorrutus 

50 g võid                                             voita

2 tl kakaopulbrit                        kakaojauhetta 

0.5 tl suhkrut                          sokeria 

2 kuni 3 sl piima                   2-3 ruokalusik. maitoa 

 

 Valmistamine:

Lahusta pärm suhkruga. Sega jahtunud sulavõi ja leige piim, lisa pärmisegule.   Hiiva +  sokeri + voita + lämmin maito  

Klopi hulka munakollased ja veidi soola. Lõpuks lisa jahu ja jahus veeretatud rosinad.  lisä munakeltuain  +suola +jauhoa 

Sõtku pehme tainas, lase 20-30 minutit kerkida. t                              aikina 20 min  noustaa

Rulli tainas 5 mm paksuseks. Määri lahtirullitud tainale täidis, keera rulli.    kauli neliskulm taikinalevy lisä rusinat voi  sokeri kaneeli  tee rulla leikkaa se keskeltä kahteen ja tee letti   ja siis  laitaa rullalle 

Põimi nüüd palmikud ja nendest omakorda kringel.

Keeda võõbaained paksenemiseni ja vala jahtunud kringlile. keitettän kuorutus  ja kaada pääle ja uuniin