Pyyntö liikuntaesteiseltä asiakkaalta                                                                                             

                                                                                                             20 01. 2018   Hämeenlinna 

 

Jotta pääsisin uimahalliin ja pukuhuoneeseen tarvitsen rollaattoria portin edestä. Rollaattorit ja pyörätuolit on jostain syystä joku päättänyt viedä eteishallista pukuhuoneeseen.

Vammaispalvelulain mukaan yleisten tilojen on oltava esteettömiä ja mm. uimahallissa on oltava eteisaulassa sekä peseytymis-, että pukeutumistilassa tarvittavat apuvälineet.

 

Tulen kyynärsauvojen avulla autosta sisälle uimahalliin ja siellä täytyy vaihtaa kepit rollaattoriin.

Mieheni saa minut auttaa puku-, ja vaihtovaatteiden kassini kanssa vaan portin asti ja siellä siis laitan kassin rollaattorille ja menen pukuhuoneeseen. Mieheni ottaa minun kepit - kun niillä ei pääse pukuhuoneesta kauemmas liukkauden vuoksi. Rollaattori on ehdoton.   Rollaattorit sekä pyörätuolit on ollut ulkoeteisessä uimahallin toiminta aikana tähän remontin asti.

En pääse muuten uimaan. Ja täyttyy jotenkin se asia ratkaista nopeasti kun   rollaattorin paikka on olemassa ja   eteishallissa työskentelevät ihmiset odottaa vaan teidän   suostumusta . Ja on sama mieltä että rollat saa olla eteishallissa.

 Samalla voin vihjailla että vessoista puuttuu käsinojat - että liikuntavammaiset pystyisivät nousemaan pytyltä ilman avustajaa ja ettei tarvitse kiskaista itseä ylös käsienpesualtaan avulla. Ja vielä olen jo joulukuun alusta pyytänyt penkkiä sinne pukuhuoneen peilien eteen että liikuntavammainen saa normaalisti kuivata hiuksia istuvassa asennossa. Toivottavasti ne pienet huomaamattomat asiat terveelle ihmiselle ja iso askel invalidille huomataan nyt, kun olen sen kirjoittanut Teille.

Pyydän ystävällisesti em. puutteiden nopeaa käsittelyä.