Kaunista 2 adventtia , meilläpäin on  tosi vähään lunta maassa ja sekin pikkuinen kourallinen tekee hyvä mieli .

7.jpg

 

2%20adv%20%284%29.jpg

Legenda seimen eläimistä

 

Jumala lähetti enkeli Gabrielin valitsemaan sopivia eläimiä vartioimaan Jeesus-lapsen seimeä. Kaikki eläimet koottiin Betlehemin kedolle ja kukin tuli vuorollaan enkeli Gabrielin eteen.

Ensin esiin astui mahtava leijona. Se nosti päänsä ylväästi pystyyn ja sanoi, ettei mitään valintatilaisuutta tarvita. Oli itsestään selvää, että paikka seimen vartijana kuului hänelle. Hän oli eläinten kuningas. "Ei, ei, ei", vastasi enkeli, Sinä olet aivan liian pelottava lapsen vartijaksi."

Sitten esiin tuli kettu, joka sanoi: "Minä voisin varastaa lapselle kaikkein parhaat makupalat". "Ei, ei, ei", vastasi enkeli, sinä olet aivan liian kevytmielinen tähän tehtävään Sitten tuli riikinkukon vuoro. Se avasi komeat pyrstösulkansa ja sanoi: "Minä voisin kaunistaa sulillani koko tallin." "Ei, ei, ei", sanoi enkeli, sinä olet aivan liian koreileva tälle lapselle.

Näin jokainen eläin astui vuorollaan enkeli Gabrielin eteen, mutta kaikissa oli joku sellainen vika, etteivät ne voineet tulla kysymykseen. Lopulta ei ollut enää yhtään eläintä jäljellä.

Mitäs nyt pitäisi tehdä, tuumi enkeli.

Sitten se kohotti katseensa ja näki kaukana kaksi eläintä, jotka kaikessa rauhassa söivät ruohoa. Enkeli meni eläinten luo ja huomasi, että ne olivat härkä ja aasi. Enkeli kysyi: "Miksi te ette ole tulleet valintatilaisuuteen?" Eläimet jatkoivat ruohon syömistä päät painuksissa. Ja sitten aasi vastasi: "Emme me tulleet, ei meitä kuitenkaan olisi valittu. Ei meillä ole mitään annettavaa lapselle." Ja härkä sanoi: "Niin, korkeintaan olisimme voineet vähän huiskia kärpäsiä pois hännillämme."

   "Juuri te kaksi olette sopivia!", sanoi enkeli Gabriel. Ja niin härällä ja aasilla on ollut oma paikkansa seimiasetelmissa pienen Jeesus-lapsen vartijoina.