Laihduttajalle on tarpeen viisi, jopa kuusi ateriaa päivässä. Tarkista ruokailuajat ennemmin kellosta kuin vatsan kurinasta.

Kun on ruoka-aika, kannattaa syödä vähän, vaikkei olisi nälkä. Tasaisesti syöden aineenvaihdunta pysyy tasaisena ja vatsalaukku pienenä. Jos syö liian harvoin, tulee nälkäiseksi ja syö helposti liikaa.

  • Laihtumisen kannalta siinä, ettei syö iltakuuden jälkeen, ei ole mitään taikaa. Vielä pari tuntia ennen nukkumaan käymistä voi syödä jotain kevyttä, jotta aineenvaihdunta ehtii käynnistyä.

  • Ruokakaupasta ei tarvitse etsiä erikoisuuksia, tavallinen perusruoka riittää.

  • Suosi tummaa leipää, riisiä ja pastaa, hyvälaatuista rasvaa, kasviksia ja vähän rasvaa sisältäviä maitotuotteita ja lihaa.

Kilot kertyvät usein pienistä asioista, kuten rasvaisista juustoista tai jääkaapista suuhun nakatuista kinkkurullista. Keskitä syöminen ruoka-aikoihin, älä napostele jatkuvasti.

Ananas-kookospirtelö
3½ dl ananasmehua
1 dl kookosmaitoa
150 g vaniljajäätelöä
140 g (yksi pieni purkillinen) pakastettuja ananaspaloja

Mittaa ananasmehu ja kookosmaito blenderiin. Lisää jäätelö ja sekoita hyvin. Kaada joukkoon jäiset ananaspalat ja hurauta tasaiseksi seokseksi. Jaa juoma korkeisiin laseihin, lisää pillit ja nautiskele hyvässä seurassa.

 

Monista tuotteista on tarjolla kevennettyjä vaihtoehtoja, ja niitä kannattaa kokeilla.

  • Jos tekee työtä päivällä, tarvitsee energiaa silloin. Aamupala on päivän tärkein ateria, mutta sen ei tarkoita, että aamiaisen pitäisi olla paistettuja munia ja pekonia.

    Suosi puuroa marjojen, jogurtin tai hedelmän kera sekä ruisleipää. Monissa muroissakin on hirveä määrä sokeria.

  • Etenkin miehiselle laihduttajalle erityisen tärkeitä ovat proteiinit, mutta hiilihydraattejakaan ei sovi unohtaa.

  • Varsinkin treenin jälkeen, mieluiten jo puolen tunnin sisällä harjoittelusta, pitäisi syödä proteiineja, vaikkapa rahkaa. Silloin lihakset palautuvat paremmin.

    Jos päivittäinen energiamäärä on liian pieni, elimistö palaa säästöliekillä.

  • Tahti on sopiva, kun paino putoaa, eikä tule väsymyksen tai heikotuksen tunnetta.

  • Ruokavalion suunnittelussa tärkeitä ovat monipuolisuus ja kekseliäisyys.

  • Esimerkiksi salaatista saa hyvää lisäämällä siihen sipuleita tai hyviä rasvoja sisältävää öljyä. Ruokaisan siitä saa lisäämällä kanaa tai tonnikalaa.

  • Pikkuherkut pitävät pään virkeänä, mutta jatkuvasti niitä ei voi popsia. Karkkipäivä on hyvä ohje.

  • Hyötyliikunta on hyvä, muttei riittävä lisä laihdutuksessa. Varsinkin isommassa painonpudotuksessa liikunta on tarpeen. Vähintään kolmenvartin kävelylenkki kolme neljä kertaa viikossa ja muutama kuntosaliharjoittelukerta ovat suositeltavia.

  • Treenin jälkeen pitää venytellä: lihaksilla ei ole muuten tilaa kehittyä.

  • Jumppasalissa keli ei ole harjoittelun este, ja tarjolla on myös äijäjumppia

  • Vetoavun hakeminen personal trainerilta ei ole enää vain filmitähtien juttu, ja kuntoklubit eivät ole ainoastaan huippukuntoisia varten. Jokainen on joutunut joskus aloittamaan.


 

Rasvanpolttokeitto

Sairaaloilla on käytössään huipputehokkaita dieettejä, joilla painoa saadaan pudotetuksi tarvittaessa hyvin nopeasti esimerkiksi ennen leikkausta.

Dieeteissä rasvan palaminen kiihdytetään äärimmilleen. Kotikäyttöön sairaalakuurit ovat yleensä liian rankkoja, mutta tavalliselle painonpudottajalle soveltuu esimerkiksi amerikkalainen sydänsairaaladieetti, jolla ylipainoisia potilaita laihdutetaan ennen leikkausta.

Tässä dieetissä kiloille antaa vauhtia edullinen ja helppotekoinen rasvanpolttokeitto, jota syödään joka päivä.

Laihdutusviikon lopulla aletaan syödä naudanlihaa, jonka voi korvata nahattomalla broilerilla tai kalkkunalla ja kerran viikossa kalalla.

Viikon aikana sairaaladieetillä putoaa painoa viidestä kahdeksaan kiloa, jos sitä noudatetaan kirjaimellisesti. Mikäli kiloja on karissut lähemmäs kahdeksan, ei dieettiä saa jatkaa heti, vaan on pidettävä kahden päivän tauko. Pienemmillä painonpudotuksilla laihdutusta voi jatkaa kolme viikkoa peräjälkeen.

Sairaaladieetti myös puhdistaa elimistöä voimakkaasti. Siksi pitää muistaa juoda runsaasti vettä, etenkin viidennestä päivästä eteenpäin.

Rasvanpolttokeitto

Tarvitset:

6 sipulia (tai 6 purjoa)

1-2 purkkia tomaatteja (kuorittuja)

1 iso keräkaali (silputtuna)

2 vihreää paprikaa

1 kokonainen varsiselleri

1 lihaliemi- tai muu kuutio (vähäsuolainen!)

vettä niin paljon, että kasvikset peittyvät kattilassa

Keittoon voi lisätä myös pinaattia, naurista tai retikkaa. Keittoa voi maustaa mielensä mukaan pippurilla, curryllä, persiljalla, punapippurilla tai tabascolla. Suolaa vain hyppysellinen!

Vihannekset paloitellaan liemikuution kokoisiksi palasiksi, niiden päälle kaadetaan niin paljon vettä, että se yltää noin kaksi senttiä yli vihannesten. Keitetään 10 minuuttia, ensin kovalla lämmöllä ja sitten vähän aikaa hauduttaen.

 

1. päivä

Vain keittoa, mutta paljon! Yksi hedelmä (ei banaani). Juo vettä tai sokeroimatonta hedelmämehua.

2. päivä

Keittoa ja vihreitä vihanneksia (parsakaalia, hapankaalia, kurkkua, salaattia, kesäkurpitsaa, mutta ei papuja, herneitä tai avokadoa) mielen mukaan. Ei hedelmiä eikä mehuja ollenkaan.

Illalla voi syödä ison uuniperunan voin kanssa. Muista juoda vettä!

3. päivä

Keittoa, hedelmiä ja vihanneksia mielen mukaan. Ei perunoita. Tässä vaiheessa paino on yleensä pudonnut kahdesta kolmeen kiloa.

4. päivä

Keittoa, kolme banaania, rasvatonta maitoa tai luonnonjogurttia vaikka kuinka paljon.

5. päivä

Keittoa ainakin kerran päivässä. 250-500 g naudanlihaa ja kuusi tuoretta tomaattia. On juotava ainakin kuudesta kahdeksaan lasillista vettä kuona-aineiden poistamiseksi, ne lähtevät liikkeelle tässä vaiheessa.

6. päivä

Keittoa ainakin kerran päivässä. Kaksi tai kolme pihviä ja vihanneksia. Ei perunoita.

7. päivä

Keittoa ainakin kerran päivässä. Kokojyväriisiä, vihanneksia ja sokeroimattomia hedelmämehuja. Tässä vaiheessa olet laihtunut viidestä kahdeksaan kiloa, jos olet noudattanut dieettiä tunnollisesti. Mikäli olet pudottanut kahdeksan kiloa tai enemmän, lopeta dieetti ainakin kahdeksi päiväksi, ennen kuin voit aloittaa alusta.

Tärkeää!

Sairaaladieetin aikana ovat kokonaan kiellettyjä: leipä, alkoholi ja juomat, joissa on sokeria tai hiili happoa sekä kahvi ja tee.

Hedelmämehuja voi juoda, jos niissä ei ole sokeria eikä keinotekoisia makeutusaineita.

Dieetin jälkeen ei saa juoda alkoholipitoisia juomia 24 tuntiin.

Jos dieetin jälkeen ilmenee ulostus- tai vatsavaivoja, on hyvä syödä leseitä tai pellavansiemeniä.

Keittoa voi syödä mielensä mukaan aina kun on nälkä. Keitto on varsinainen taikaruoka: mitä enemmän sitä syö, sitä enemmän laihtuu. Pelkällä keitolla ei saa yrittää laihduttaa, se voi aiheuttaa aliravitsemusta. Yhden aterian päivässä keitolla voi korvata pitkäänkin. Se on erinomainen lounasruoka, joka kulkee töihin mukaan vaikka termoksessa.


KASVISVOILEIPÄKAKKU .

250 g ruisleipää
70 g vaaleaa leipää

täyte:
200 g maustekurkku & tilli tuorejuustoa (creme bonjour)
2 dl kuohukermaa vaahdotettuna
50 g kurkkusalaattia
1 omena
1 pieni sipuli
½ punainen paprika
1 tl sitruunamehua
pippuria maun mukaan

kostutus:
2 dl kasvislientä

kuorrutus:
200 g sulatejuustoa
100 g ranskankermaa

1. Leikkaa leivistä reunat pois. Valmista täyte vaahdottamalla kerma, sekoita joukkoon kuutioitu paprika ja omena, kurkkusalaatti, pilkottu sipuli,mausta sitruunamehulla ja pippurilla maun mukaan.
2. Aseta ruisleipäpalat leivinpaperin päälle, kostuta ja lisää täytettä. Laita vaalea leipäkerrostäytteen päälle, kostuta ja lisää loput täytteet. Laita viimeinen leipäkerros päälle ja kostuta.
3. Kääri kakku kelmuun ja anna maustua yön yli jääkaapissa.
4. Kuorruta kakku seuraavana päivänä ja koristele vihanneksilla ja hedelmillä halutessasi


 

Miksi paino ei enää putoa?

Painon pudotuksessa tulee nopeita vaiheita ja hitaita vaiheita, ja loppua kohti laihtumisvauhti joka tapauksessa hiukan hiipuu ihan luonnollisista syistä: hoikka ihminen ei enää tarvitse niin paljon energiaa kuin pulskemmassa kunnossa ollessaan. Joskus käy kuitenkin niin, että paino jämähtää tietyille lukemille jo paljon ennen, kuin tavoitepaino häämöttää.

Missä vika, ja onko mitään tehtävissä?

1. Säästöliekki - totta vai tarua?

Yleinen selitys jämähdykseen on se, että syödään liian vähän ja elimistö menee säästöliekille. Tämä ei kuitenkaan selitä kaikkia tapauksia. Teoriassa säästöliekki uhkaa, jos yrittää laihtua enemmän kuin kilon viikossa, eli jos laihduttajan energiavaje on keskimäärin isompi kuin 1000 kcal/päivä. Kuitenkin ihminen voi todistettavasti laihtua huomattavasti nopeamminkin - ei tosin yleensä syömällä tavallista ruokaa.

Moni kärsii jämähdyksestä myös siitä huolimatta, että kalorimäärä on teoriassa täysin riittävä.

Määrän sijasta - tai sen lisäksi - ongelmana on usein myös laatu, ks. kohta 3.

Jos syynä jämähdykseen on liian vähäinen määrä ruokaa, siihen liittyy usein myös muita ongelmia kuten heikotusta ja huonoa oloa tai toisessa ääripäässä ruokahalun täydellinen katoaminen.

Palautuminen säästöliekiltä vaatii aikaa muutamasta päivästä muutamaan viikkoon ja se tapahtuu muutamasta syömällä riittävästi kuitu- ja proteiinipitoista, terveellistä perusruokaa ja liikkumalla kohtuullisesti. Jos jo ennestään harrastaa paljon liikuntaa, ruokaa kannattaa lisätä reilusti.

2. Hups - mitä tulikaan syötyä?

Joskus syynä painon jämähdykseen voi olla yksinkertaisesti se, että olet tietämättäsi syönyt paljon enemmän kuin luulit - jos olet epävarma, pidä viikko tai pari ruokapäiväkirjaa ja opit paljon. Lisätietoja ruokapäiväkirjan pitämisestä jäsensivulla.

Edellistä hieman vaikeampi tilanne on se, että viikolla syödään tuskin mitään ja viikonloppuna pidetään sitten mässäilypäivä, jotta "vältyttäisiin säästöliekiltä".

Ei onnistu.

Yksittäinen päivä ei säästöliekkiongelmaa poista, mutta hillitön mässäily nollaa senkin vähän tuloksen, joka viikolla muuten olisi tullut. Jos kehosi on oikeasti säästöliekillä, tarvitaan enemmän kuin yksi runsasruokainen päivä, ja ruoka saisi mielellään olla jotain muuta, kuin tyypillistä mässäilyruokaa.

3. Valheellista täyttävyyttä?

Kuten edellä jo mainittiin, pelkkä määrä ei selitä kaikkea, vaan myös laatu ratkaisee. Leipää ja perunaa mainostetaan meillä laihduttajan unelmaruokana, mutta laihduttajakaan ei elä pelkällä tärkkelyksellä! Toki ne ovat täyttäviä ja kohtuullisesti käytettynä ihan terveellisiä, mutta ne eivät suinkaan korvaa muita tärkeitä ruoka-aineita. Varmin tapa saada itsensä säästöliekille on noudattaa vähärasvaista, tärkkelyspitoista ruokavaliota, josta on karsittu parhaimmat proteiinin lähteet ja kuidut. Vertaa alla esitettyjä ruokalistoja:

 

 

Säästölikkeilijän lista

Rasvanpolttajan lista

Aamupala:
- iso rouhesämpylä, päällä hiukan kurkkusalaattia

Aamupala:
- lautasellinen kaurapuuroa + 1rkl soijajauhoa, 1/3 tlk aprikoosisosetta

Lounas:
- 2 karjalanpiirakkaa,
päällä ohuelti kevyttuorejuustoa,
kurkkua

Lounas:
- kasvislinssisosekeittoa raejuustosilmällä
- 1 pala ruisleipää, viipale kalkkunaleikettä, kurkkua

Välipala:
-2 mariekeksiä
- 1/2 litraa kevytlimua

Välipala:
- kevytjogurtti
- 2 kiiviä

Päivällinen:
- iso annos perunamuusia jauheesta
- rasvatonta tomaattikastiketta, jossa sipulia ja sieniä
- kiinankaalisalaattia 

Päivällinen:
- Broileripataa, jossa marinoituja broilerinsuikaleita, sipulia, sieniä, ruskeita papuja, paprikaa ja hiukan täysjyväpastaa.
- kiinankaalisalaattia

Iltapala
- kevytjogurtti
- n. 50 g hedelmäkarkkeja

Iltapala
- iso lasi maitoa
- omena

yhteensä n. 1000 kcal

yhteensä n. 1200 kcal

 

Molemmat esimerkkilistat näyttävät ensi silmäyksellä melko keveiltä. Mikä vasemmassa listassa tarkkaan ottaen on pielessä?

Mammadieetin termeillä ilmaistuna vasemmalla listalla on tehty jokaisella aterialla isompi tai pienempi poikkeama perusruuista kakkosvaihtoehtoihin tai Varo näitä -ruokiin. Lisäksi ateriat on koostettu hyvin epätasapainoisesti ja puutteellisesti.

Lisäämällä listalle proteiinipitoista ruokaa ja vaihtamalla sämpylät ja karjalanpiirakat ruisleipää päästään jo huimasti eteenpäin. Jos säästöliekki on jo tullut jäädäkseen, tämäkään ei välttämättä auta, vaan vaaditaan kunnon kuuri "tosinaisen" ruokaa, siitä esimerkkinä oikean sarakkeen aterialista. Kohtuullinen liikunta tukee aineenvaihdunnan vilkastumista.

Rasvanpolttovaikutusten lisäksi oikean puoleinen lista sisältää myös enemmän vitamiineja ja eräitä tärkeitä hivenaineita, pitää veren sokerin tasaisena ja hillitsee syömishimoja. Joka tahtoo hoikan vartalon ja pirteän mielen, syö mieluummin paljon ja laadukasta ruokaa kuin vähän ja keskinkertaista!


 

Ruokia, jotka kuluttavat enemmän sulatessaan kuin niistä saa energiaa:

-parsa

-punajuuri

-parsakaali

-porkkana

-kukkakaali

-selleri

-chilipippurit

-kurkku

-voikukka

-valkosipuli

-vihreät pavut

-salaatti

-sipuli

-papaya

-retiisi

-pinaatti

-kesäkurpitsa

-omena

mustikka

-puolukka

-greippi

-hunajameloni

-sitruuna

-mango

-lime

-appelsiini

-persikka

-ananas

-vadelma

-mansikka

-vesimeloni


Sitruunainen kalakakku

pohja:
6 kpl ruisvuokaleipäpaloja
50 g voita

täyte:
150 g kylmäsavulohta
200 g valkosipulituorejuustoa
1½ dl majoneesia
2½ rkl sipulia
1 dl tuorekurkkua
½ tl sitruunapippuria
tillisilppua
2 rkl sitruunamehua
3 liivatelehteä

koristelu:
150 g kylmäsavulohta
sitruunaviipaleita
tilliä

1. Leikkaa leivistä reunat pois ja soseuta sauvasekoittimella sulatetun voin kanssa hienoksi.
2. Paina seos halkaisijaltaan 18 cm leivinpaperilla vuorattuun irtopohjareunavuokaan ja nosta jääkaappiin.
3. Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan täytteen valmistamisen ajaksi.
4. Sekoita valkosipulituorejuusto ja majoneesi, lisää pilkottu kylmäsavulohi, hakattu sipuli, kuutioitu kurkku ja mausteet joukkoon.
5. Purista liivatehdistä vesi pois ja liota ne kuumaan sitruunamehuun. Kaada liivateliuos ohuena nauhana täytteeseen hyvin sekoittaen.
6. Nosta kakku jääkaappiin hyytymään muutamaksi tunniksi.
7. Irrota kakku vuoastaan ja koristele kylmäsavulohiruusukkeilla, sitruunaviipaleilla ja tillillä.

 

täällä kootud laihdutusjuttuja … laihtujilta

Laihdutuksen pitää olla kivaa. Tämän allekirjoitan täysin ja olen päässyt nyt ensimmäistä kertaa itse nauttimaan laihduttamisesta. Sen eteen pitää tehdä kuitenkin työtä, ei se ihan automaattisesti tule. Positiivinen ja itseensä uskova ja luottava asenne auttaa paljon.

Tuli vain mieleeni, että älä turhaan keskity liikaa siihen päämäärään - keskitä nyt energia ja ajatuksesi matkaan. Ei kannata etukäteen huolehtia normaalipainossa pysymisestä, jos se kerran pelottaa ja masentaa jo etukäteen. Koita ottaa iloa painon putoamisesta ja uusista oivalluksista, ja todella nauttia pienistäkin saavutuksista. Samalla hiljalleen, taustalla, voit miettiä ja etsiä keinoja myös siihen päämäärääsi ja sen ylläpitämiseen. Muuten tämä kaikki voi tuntua liian isolta vuorelta kiivettäväksi - ja ison taakan alla on niin valitettavan helppoa lannistua... Me pystytään tähän!! Lämpimiä ja sinnikkäitä ajatuksia sinulle tuleviin päiviin. :)

******************************************************************************

Uskon ja toivon, että vähitellen huomaat muuttavasi elämäntapojasi, etkä vain laihduttavasi!! Me taistelemme yhdessä, vaihdamme ajatuksia ja tsemppaamme toisiamme - se on mieletön voimavara.

Kannustaen ja ajatuksistasi itselleenkin paljon saaneena.

*********************************************************************

Jee, neljä kokonaista päivää jo selvitty ilman karkkia ja lihaa :). Olen laittanut kalenteriin päivät ja aina illalla ruksin yhden selvityn päivän. Lisää motivaatiota ja tulee aina ihan voittajaolo kun saa ruksin laittaa. Tosin pakko myöntää että toistaiseksi on ollut ainoastaan yksi tiukka ilta. Perjantai nimittäin, kun se on meidän karkkipäivä. Esikoinen ja mies söivät karkkia ja mä tuijotin heitä vesi kielellä. Onneksi mies lähti aika pian kalastamaan ja vei karkit mukanaan ja esikoisen pyysin menemään makkariin syömään (tekosyyksi sanoin ettei pikkuveli olisi jatkuvasti kärttämässä karkkia :D ). Tein kyllä perjantaina poppareita itselleni "karkiksi" ja ajattelin näin tehdä jatkossakin. On se kuitenkin paljon pienempi paha kuin karkki :)

*************************************************************

Voin kertoa että olen todellisessa jumitustilassa. Tiedän että motivaatiota pitäisi olla ja kai sitä onkin jossain, mutta piilossa syvällä minussa. Miten ihmeessä löydän sen motivaation taas? Sen verran pystyn hallitsemaan syömistä, etten ole päästänyt tilannetta repsahtamaan käsistä herkuttelemalla liikoja. Pidän huolta etteivät kilot lisäänny, mutta eivät ne vähenekään. Liikunta on täysin jäänyt nyt kun paluu työ- ja opiskeluelämään on taas tässä. Ei tunnu riittävän aikaa, vai pitäisikö herätä aamulla neljältä lenkille? Ruoan laatu on kyllä aiempaa parempi, mutta enää en ylläpidäkään sitä yli 140 kilon painoa. Tosin onhan se sanomattakin selvää, että kyllä tämän 125 kilon massaakin ylläpitääkseen täytyy aika paljon ruokaa syödä.

*******************************************************************************************************

Tämän laihtumis-lihomisleikin taas jälleen kerran kokeneena, myönnän, että on entistä vaikeampaa tässä kropassa uskoa pysyvään muutokseen. Tämänkertaisen laihduttamisen aloitin ilman sen kummempia tavoitteita. Mietin melkein päivittäin sitä, koska repsahdan ja koska taas palaan entiselleni, pystynkö elämään paljon laihempana? Moni laihduttaja sanoo luovansa mielikuvia hoikistuneesta minästä tsempatakseen itseään yli vaikeiden aikojen. Minä en luo noita mielikuvia, koska en tiedä jaksanko uskoa pysyväni ikinä normaalipainossa. Elämäntapojen muuttaminen on niin vaikeaa, laihdutus ei sitä ole. Laihtumaan pystyn, mutta niiden kilojen poissa pitämiseen vaaditaan jotain ydin-fysiikkaa, tieteellistä osaamista, jota minulla ei ole. Tai siis, ehkä vaan tarvitaan selkäranka.

En kuitenkaan aio antaa periksi, vaikka tekstiä lukiessa voi joku niin luulla. Teen tämän taas ties kuinka monetta kertaa ja aion onnistua lopullisesti. Ehkä nämä tilitykset ja kanssasisarien tsemppaukset auttavat, kun huomaan, että en paini ongelmien kanssa yksin. En voi tietää koskaan lopputulosta jos en yritä. Terveellistähän tämä jojoilu ei ole. Ja terveellistä ei ole elää näin massiivisena.

Mielelläni lukisin onnistumistarinoita siitä miten elämmäntapamuutos todella muutti jonkun elämän (laihtumismielessä ja muuten). TOIVON KOVASTI TSEMPPIÄ MUILLE TAISTELIJOILLE!

 

Selityksiä :


Paino ei yksinkertaisesti putoa ja sitähän on täällä turha selitellä... koska kuiteski ajattelette, et siellä se idiootti tunkee apinanraivolla sapuskaa suuhunsa, viisin käsin ja varsinkin, jos se sattuu hiukka putoamaan, ni otetaan kuudes käsi avuks  Aika pitkälti kyllä totta !
Toinen kerta täysvauhtia silleen oikean sanan tarkoituksen mukaisessa merkityksessä ON VAIKEETA... niinku ne fixummat sanoski !!!... Uskoinko, uskonko joskus jotain


Ruoka ON hyvää, hyvästä ruuasta tulee hyvä mieli ja kun on mieli, ni hyvä ruoka auttaa... eli olo, ku olo, ni ain voi syödä !!!
Tän tietää jokanen paksu, eli mä en vissiin siin kohtaa ol mikkää poikkeus
Tää vuos maaliskuun puolesta välistä etiäppäin on laahustanu vähän tollasen synkemmän puolesen pilven alla =( Elämän pohjaa vieläki hiukka etsiessä oman kropan malli ei nyt välttämäti ol ollu ihan koko aika mielessä :/...
Vaiks nythä sihe olis ollu hyvää "aikaa" !
Edelliseen kohtaan viitaten... hiukka on tuntunu turhauttavalta painaa töitä niska limassa, rahavirran valuessa aivan väärään suuntaan :( Synkkä pitkä talvi on kuiteski vielä kestettävänä edessä ja sitte ens kesänä nähdään onkos "vapaaehtoistyö" tuottanu tulosta !!!
Toivossa on hyvä elää :)
Vielä edelliseen viitaten... nykysestä ammatista johtuen, ruokavalio täs huushollissa on aika pitkälti edellis viikonlopun juhlaruokajämiä...
Laihdu siin sit !
Jonkun astenen krooninen väsymys vaivaa muo todella !!! Mitään "järkevää" ei huvittais tehdä ainaskaa sillon ku o pakko... monen monta tekemätöntä, hoitamatonta juttua odottaa tekijäänsä =( Huusholli on ku ryssä helvetissä ja pihalla kävelenki jo tätänykyä silmät ummessa !!! Työt ja raha-asiat oon saanu kuiteski pidettyä jossain kurissa... sihen mun voimavarat sit hyytyski 8(
Edeltävän kesän akunlatausprojekti jäi ihan nollille, johtuu varmaan siittä !!!
Mihinkään en ol tyytyväinen, kaik vituttaa ja ruualla koitan sit itteäni palkita !!! Tosi, ku vesi !!!

Ja tiivistelä/johtopäätös äskösistä on, että SEONNU ÄMMÄ, JOKA EI SAA NYT KOOTTUA ITTEENSÄ RUOTUUN !!!
Valkotakkiset noutakoot pois !!!

Hiukka tuli ny vuodatettua enämpi, mitä oli tarkotus... osa jäi kyllä paljastamatta, koska ei teijänkään nyt ihan kaikkea paskaa tartte kuulla !!!!!

 

Sen verta on kuiteski pakko kehua, että kun me mennään nyt jo kerran syyskuuta ja mä käyn edelleen Petrin kans vähintään yhen 30-40 minuuttia kestävän lenkin päivittäin (alle 10 aamua isäntä on lenkkeilly mun puolesta)... ni eikös sillä heru jokunen säälipiste ???
Kerran kaks viikossa oon tassutellu pidemmän 5-10 kilsan lenkin, välillä rämpiny mettässä... eli en mä ihan laakereillani ol mädäntyny =D
Samaten paino on pysyny aisoissa (alaspäin oli kyl tavote)... eli kilo kaks ylös alas ja siinä se !!!
Lihonnu en siis ol haluu sitä joku tai ei ;)

 

Näillä taas eteenpäin ja koitan taas päivitellä... säännöllisesti päivittäin !!!

 

 

Ja täällä on minun poikaseni antanut neuvoja ...

Janno õpetusedCool

Söö korrapäraselt.

 õhtuti ära söö, kui sööd söö õuna või mingit puuvilja.

Proovi ennast harjutada õhtuti mitte sööma.

Piisab nädalast siis oled harjund see tähendab, et pead nädalakese vastu pidama

Söö kala ja kana, sealiha ära üldse puudu või vaheta välja philadelfia juustu vastu

Või-margariin

Ära joo magusaid jooke nagu fanta jne

 tea, et sul läheb aastatega järjest raskemaks.

Mida aeg edasi seda hullemaks  läheb ja kui sa nii lihtsalt alla annad siis lepi sellega et ei saagi ja oled NÕRK

Janno :

Kui esimesed päevad vastu pead võid uhkust tunda enese üle ja tead et oled tubli,

kui mitte võta teadmiseks et sa ei saagi hakkama ja mingi näljatunne on tugevam sinust enesest.

See tähendab, et kui vaja müüd shokolaadi eest oma hinge maha

Võta end kokku

Sa oled ju tugevam

    ära püüa,lihtsalt tee kasvõi vihaga

mõtle et su jaoks ei eksisteeri õhtuti mingit sööki,

 kui juba viimane häda käes mine jalutama välja ja tule tagasi 15 mintsi pärast,

pead ju ainult nädala vastu pidama nii ,siis läheb lihtsamaks

Mingit sundi pole. Sa oled tugevam kui mingi sund

Sa pead oma mõtteviisi muutma siis läheb kõik korda.

Sa pead teadvustama et see on sulle sõna otseses mõttes kahjulik ja ebatervislik.

   Ja võitlema selle vastu mis sulle halb on

:

mitte ALLA ANDMA nagu viimane luuser

oled ju tugev

 

ja tahtejõuline küll kui vaja

no ma aitan sind kui sa püüad

Ma teen sulle söögirezhiimi mida iga päev pead jälgima ja ma luban, et võtad kaalust alla   nagu kolin

 

Sa pead vastu pidama igasugusele sundidele, mida sa ka teed sest mõtle loogiliselt.

 präänikul mis on tehtud rasvast ja muust jamast puudub AJU

mis sul ju ikkagi on.

Ja kui sa nüüd mõtled kumb on tugevam kas präänik või sina siis leiadki vastuse: miks sa siimaani õhtuti külmkapi kallal käisid.

 Ma loodan et nüüd sa võtad end kokku ja oled ikkagi präänikust tugevam VõI MIs

Magusat võid süüa aga mitte palju, suhkrut pole tõesti vaja

shokolaadi aga natukene

Kõik mis sa täna omale sisse ajad peegeldub sinus alles kolme päeva pärast

 kui täna hakkad oma tervise eest hoolt kandma siis esimesed tulemused tulevad kiiresti

siis on pikk pikk tee progressini aga kui vastu pead saad kuhjaga komplimente ja tunned ennast väga hästi

Ühesõnaga ülesanne nr 1. täna.

peale kella 6 mitte palukestki.

Kui hakkama saad saad homme nädala söögirezhiimi

joo teed aga mitte üle 2 tassi.

Käi täna poes ära ja osta üks jook

 Joogi nimi DETOX

looduslikude ravimite ja tervise kauplustes on müüa

DETOX

see on nagu siirup mida pead segama iga päev korgi täis 2 liitrisse vette

DETOX kirjuta üles

Küsi looduslikude ravimite või tervise kauplustest

Proteiine sulle pole vaja

Sul ymber keha niigi neid piisavalt

Aga see DETOX viib su kehast ja veresoontest mäda ja lubja ja kogu pasa välja

Kõik halvad ained mis ladustuvad organismis puhastatakse

2 liitrit pead päeva jooksul jooma

segad korgitäie iga päev omale

jood kuna saad mahti

Reeglid kirjuta kahh üles, need on järgmised:

 1.Sealiha on välistatud(sealiha on ainuke liha mis su organismile ei anna mitte mingisugust kasu peale lühiajalise energia, ja rasva kusjuures on see ainuke rasv mis ladustub otse pekiks)

 Söö kalaliha ja kana

 

2. Võid ja margariini ära osta rohkem.

 Osta philadelfiat, poes müüa nagu või  on küll ma tean

3.  Söö ainult kolm korda päevas. peale 6 ei palukestki esimene nädal karistuseks sulle.

 Järgmine nädal võid peale 6 ainult õuna ja puuvilju süüa aga mitte üle 2

 Söögirezhiimi saadan sulle homme mida sa sööma hakkad

4. karastus joogid mis sisaldavad suhkrut on keelatud. Igasugused näksid nagu krõpsud ja muud on ka keelatud

Keelatud on üleüldse süüa söögikordade vahel.

 Kui väga hulluks läheb võid süüa puuvilju aga mitte esimesel nädalal karistuseks

sul pole vaja seda lighti juua

see on keemia ja suhkruasendajatega tehtud solk mis sama moodi mürgitab sind

õhtul siis räägime, ma nüüd teen tööd veitsa

Tubli oled

alustuseks mine tee üks jalutuskäik enne lõunat. Lõunaks tee omale korralik kõhutäis aga mitte rasvane. Unusta rasvad

 

 

 

 

 

Kaaluteadlikke nippe,

kuidas küllusliku laua taga vähe süüa:

* Valmistuge pidusöögiks aegsasti: ärge näljutage end prii kõhutäie ootuses, vaid sööge korralik hommikusöök ja kerge eine lõuna ajal.


* Kui istute kaunilt kaetud laua taha, ära sööstke isule järele andes kohe toidu kallale.


* Et alustamisega venitada, vestelge lauakaaslastega.


* Jooge vett nii enne sööki, selle ajal kui ka veel pärast seda.


* Võtke taldrikule kõigepealt salatit ja sooja köögivilja. Täitke nendega tubli pool taldrikut. Seejärel võtke kartulit, riisi või makarone ja jätke vaid pisut vähe ruumi energiarikastele toitudele.


* Eelistage toitu, mis nõuab närimist.

 

 

 

 




* Võtke väikesi suutäisi, närige neid aeglaselt ja põhjalikult. Pikendage seda aega, kui naudite toidu maitset ja lõhna!


* Pange söögiriistad vahepeal käest.


* Pidage vahet erinevate toitude söömise vahel. Küllastustunne tekib iga roa maitse suhtes eraldi.


* Venitage oma taldriku tühjendamisega nii kaua, et lõpetaksite söömise viimasena.

 

Sidrun kaalulangetaja

 

Mitmed teaduslikud uuringud on näidanud,

 et sidrun on parim vahend kaalu langetamiseks. Dietoloogide andmetel on nimetatud puuviljal meditsiiniline mõju seedekulglale.

 

 

 

 

Raamat pealkirjaga „Sidrunimahla dieet“ väidab, et seedimise väärtalitus on ülekaalu põhjustaja. Antud raamatu autori andmetel traditsioonilised dieedid ainult neljakordistavad seedetrakti probleeme, kuid sidruni tarbimine aitab kaasa toitainete seedimisele.

Tuntud ameerika dietoloogid nõustuvad raamatu autoriga, et sidrun viib mürkained kehast välja ja normaliseerib seedesüsteemi tööd.

Sidrunit tuleb süüa koos koorega, sest sidruni koor sisaldab pektiini. Sel on kiuline tekstuur ja maos muutub see geeliks, mis katab sisikonna seinad ja ei luba organismil suhkrut kiirelt imada. Muide uuringud on näidanud, et pektiin suudab summutada näljahäda neljaks tunniks.

Sidrunimahl sisaldab väga palju C-vitamiini ja see aitab kaasa efektiivsele seedimisele ja kaalu alanemisele. Sidrunimahl ühtlasi suurendab happesust ja aitab omastada kaltsiumit, mis asendab rasva rakkudes.

 

 

 

 



 

 

Mida sisaldab õunaäädikas,

 

 

 kuidas tarvitada ja millised mõjud kaasnevad pidevast tarvitamisest.

Õunaäädikas on leitud ohtrasti kolesterooli alandavat pektiini, lisaks sellel ka 19 erinevat mineraali organismi jaoks lausa ideaalses looduslikus tasakaalus. Tähtsaimad neist oleksid kaalium, fosfor, naatrium, magneesium, kaltsium, väävel, raud ja floor. Ühtekokku on õunaäädikast leitub tervelt 93 erinevat, inimese organismile vajalikku ühendit.

Tarvitamine. Muidugi võite õunaäädikat kasutada ka tavalise äädikana, kuid tema tervendav mõju ilmneb kõige tõhusamalt tugevasti lahjendatuna. Jooge hommikul pool tundi enne esimest toidukorda 2 dl jahedat vett, milles on lahustatud 1 teelusikatäis õunaäädikat. Kui soovite, võite veele lisada ka vedelat mett. Kui te ei kannata ülehappesuse all, võite seda protseduuri korrata ka õhtupoolikul, aga kindlasti jälle tühja kõhu peale. Rohkem kui kaks korda päevas protseduuri korrata aga ei tohiks.

Mõjud. Juba esimesel või hiljemalt teisel päeval tunnete senisest tihedamat vajadust WC külastamiseks, kuna organismi koormanud liigne vesi hakkab väljuma. Kuu või paari jooksul märkate ka kehakaalu aeglast langust või vähemalt senise tõusu peatumist tänu ainevahetuse kiirenemisele. Nõrgenevad sapivaevused, langeb vererõhk ning vähenevad kõhukorratused, viimane toimub tänu soolestiku mikrofloora seisundi paranemisele. Lahjendamata kujul pealemäärituna leevendab õunaäädikas päikesepõletust ja putukahammustusi, kuristamisel aga parandab efektiivselt haiget kurku.

 

 

 

 

 

Õunaäädikas ravib:

  • Desinfiseerib seedekulglat (oksendamine, kõhulahtisus, jm).Ägenemise korral võtke iga 5 min järel äädikalahust (1 tl õunaäädikat 1 kl veele) paar spl korraga.
  • Ravib angiini ja kurguhaigusi. Iga tunni järel loputage suuõõnt äädikalahusega (1 tl õunaäädikat 1 kl veele)
  • Leevendab artriiti, osteoporoosi ja liigesepõletikke. Võtke õunaäädikalahust (kuni 10 tl 1 kl veele) 0,5 kl korraga 3 korda päevas pikema aja vältel. Juhul kui tunnete maos pakitsust, katsetage lahjema lahusega. Võite teha õunaäädika ja mee seguga kompressi valutavatele liigesatele.
  • Vähendab ateroskleroosi ohtu ja kolesteroolitaset veres, vedeldab verd, laiendab veresooni. Profülaktika mõttes võtke 2 kl äädikalahust (2 tl õunaäädikat 1 kl veele) päeva jooksul 0,5 kl korraga.
  • Ravib mao- ja kaksteistsõrmiksoole haavandit ja kõrvetisi madala maohappesuse korral. Võtke 0,5 kl korraga enne sööki äädikalahust (2 tl õunaäädikat 1 kl veele) 3 korda päevas
  • Normaliseerib kõrget vererõhku. Võtke segu 3-st peenestatud küüslauguküünest, 1 tl õunaäädikast ja 1/3 kl veest enne sööki, jagatuna 2 söögikorra juurde päevas.
  • Reguleerib ainevahetust ja vähendab kehakaalu.Jooge hommikuti enne sööki 1 kl äädikalahust (2 tl õunaäädikat, 1 tl mett, 1 kl vett), seejärel 1 rukkileivaviil, 0,5 kl jogurtit või keefiri ja puuvilju(marju). Nii tehke kuu jooksul, seejärel peaks tulemus olema näha.
  • Leevendab peavalu ja migreeni. Tehke inhalatsiooni teile sobiva äädikalahusega 5 min jooksul, korrake 2 tunni möödudes. Võite juua ka 2 kl päeva jooksul äädikalahust (2 tl õunaäädikat 1 kl veele) ja panna laubale õunaäädikakompress.
  • Ravib südame- ja veresoonkonna haigusi. Jooge lonkshaaval päeva jooksul 1 kl äädikalahust (2 tl õunaäädikat, 1tl mett, 1 kl vett). Sööge kõrvale ka küüslauku salatina või leivakattena.
  • Eraldab organismist jääk- ja mürkaineid, aitab alkoholismi ravis ja pidurdab vähja arengut. Jooge 2?3 kl klaasi päevas äädikalahust (2 tl õunaäädikat 1 kl veele).
  • Ravib nahahaigusi, võtab ära naha kiheluse. Lisage vannivette õunaäädikat, juuste loputamisel lisage seda 1 tl 1 kl veele.
  • Puhastab jämesoolt. Selleks tehke klistiiri lahjendatud äädikaveega (1 spl 1 kl veele).
  • Leevendab külmetushaigusi. Jooge soojalt sobivat ravimteed koos õunaäädika ja meega (2 tl õunaäädikat, 1 spl mett, 1 kl vedelikku)
  • Ravib kroonilist nohu. Tehke inhalatsiooni küüslaugu ja äädikalahusega (3 peenestatud küüslaugu küünt, 1 tl õunaäädikatäädikat, 0,5 l vett).Kuumutage aeglaselt ja auru tekkel tõmmake ettevaatlikult ninna. Pärast piserdage pehmendava õliga ninasõõrmeid.
  • Ravib seenhaigusi. Peale jalgade või käte vannitamist ja küünte hooldamist pange küüntele õunaäädika kompress 2?3 korda nädalas. Desinfitseerida võite mitu korda päeva jooksul. Ravi kestab pikka aega.
  • Leevendab sooltehaigusi. Jooge 2 kl päeva jooksul 3 nädalat järjest äädikalahust (2 tl õunaäädikat 1 kl veele)

 

 

 

jäävuorisalaattia, kurkkua, tomaattia, omenaa, viinirypäleitä, tonnikalaa (vedessä), herneitä, paprikaa..

Kastikkeeksi  kermaviilikastikke:

1 prk kermaviiliä

1 rkl sinappia

kalamaustetta, suolaa, mustapippuria

2 rkl sitruunamehua

1,5 rkl juoksevaa hunajaa