Megalomaniak  on se  ihminen,  kuka  kuvittelee että  hän   saa omistaa maita ja kansalaisuuksia  vallansa alle, saa tappaa ihmisiä ja häntä ei rangaistus ikinä saa kiinni  ... MIksi vieläkin ei ole loppunut se sota ?    

N%C3%A4ytt%C3%B6kuva%20%28386%29.jpg

kuva on internetin 

Ukrainan tuhoaminen on vasta ensimmäinen askel Venäjän suunnitelmassa, uskoo venäläinen oppositiopoliitikko Leonid Gozman.

Gozman kirjoittaa The Moscow Timesissa ja Novaja Gazetassa uskovansa, että Venäjän presidentti Vladimir Putin haluaa palauttaa entiset Varsovan liiton maat Venäjän etupiiriin ja ”ehkä ottaa Suomen ’takaisin’”.

Gozman ei tarkenna Suomea koskevaa kommenttiaan. Aiemmin vuonna 2014, Venäjän miehitettyä laittomasti Krimin niemimaan Ukrainasa, Putinin ex-neuvonantaja Andrej Illarionov esitti samansuuntaisen lausunnon: että Putin haluaisi Suomen takaisin Venäjän vallan alle.

”Putinin mielestä Ukraina, Valko-Venäjä, Baltia, Suomi ja osa Georgiaa kuuluvat hänelle ja hänen edeltäjilleen”, Illarionov sanoi tuolloin.

Kovin yleisiä eivät Gozmanin ja Illarionovin esittämät näkemykset ole, ja Venäjän uskotaan välttävän iskemistä Nato-maihin sotilaallisesti. Yleisempiä ovat kuitenkin näkemykset, joiden mukaan Putinin tavoitteet ovat Ukrainaa laajemmat. Esimerkiksi tutkija Tatjana Stanovaja on arvioinut, että Putin tavoitteena on uusi maailmanjärjestys, ja ajatushautomo ISW listasi jo Putinin seuraavia kohteita Ukrainan jälkeen – Suomi ei listalla ollut.

Gozman katsoo, että sodan Ukrainassa on päätyttävä Venäjän täydelliseen antautumiseen ja Putinin vallan on loputtava Venäjällä. Gozmanin mielestä Venäjä on myös demilitarisoitava ja sen ydinasearsenaali on vähintään saatettava kansainvälisen kontrollin alaiseksi.

Vuoden 2021 joulukuussa, ennen täysimittaista Venäjän hyökkäystä Ukrainaan, Putin vaati loppua puolustusliitto Naton laajentumiselle.

Vaatimuksen tulkittiin koskevan myös Suomea ja Ruotsia. Sodan alettua Ukrainassa Suomi ja Ruotsi hakivat puolustusliitto Naton jäsenyyttä keväällä 2022. Kaikki Naton jäsenmaat lukuun ottamatta Turkkia ja Unkaria ovat hyväksyneet jäsenyydet.