Kahden päivän kuluttua on tämän vuoden viimeinen päivä. Ja on tämä vuosi mennyt nopeasti ja hiljaisesti.  Toivottavasti nyt loppu se tappelu remontin takia ja saan taas elää normaali elämäni. Koko vuoden alku koko talvi ja alkukevät tappelin vesirännien takia. luvattiin ja luvattiin ja ei mitään, muttei antanut periksi ja vasta syksyllä laitettiin rännit uusiksi. ja sain myös hyllyt seinään, Ei sekin mennyt sujuvasti ja nopeasti vaan otti pari viikkoa aikaa ennen kun sain ne hyllyt ja peili oikean paikkaan.  Niin se vuosi meni nopeasti kun koko aikaa joutuu hermoilemaan toisten osaamattomuuden vuoksi.  Ongelmana on nyt tämä että tarvitsen nyt aina pyytä apua kun suunnittelen jotakin.  Ennen vaihdoin vaikka kolmet verhot vuodessa – pääsiäisenä, kesällä, talvella, jouluna. Nyt on samat verhot koko vuosi kun ei halua toisia häiritä itseni takia.. Harmi .

Sama juttu koristelun kanssa Matalat koristelut yletyn itsekin mutta korkeammalla pyydän mieheni apua, mutta kun se laitaa kaikki niin vinoon ja ei niin suoraan kun mun neitsyt horoskooppimerkki vaadi …  kun pitää olla niin täydellisesti. kun minä päätän. he-h-ehe-he-heh – naurettavaa -   

Saa olla ilman koristeitakin ja pärjää vähäisellä mutten minä en osaa.

Parasta vuodessa oli  se kun kävi lapsenlapsi kyläilemässä meillä. Oli niin ihana ettei ole sanoja .  Olin niin onnellinen. Ja olen edelleen onnellinen lapsieni puolesta. Sitä että niillä menisi kaikki hyvin, sitä rukoilen joka ikinen päivä. . Ja myös äitini puolesta, hän täyttää seuraava vuosi jo 82 vuotta ja on skypen jokapäiväinen käyttäjä ja soitellaan joka päivä ja puhutaan ja kirjoitellaan. Hän on hyvin oppinut Skypessä asioinnin.  Tämä on edullista. Kun ennen puhelimella oltiin yhteydessä, tämä oli 100 € joka kuukausi.

Tämä vuoden aikana täytin 60 v ja kun ei olis sitä arthroosi nilkassa olisin vieläkin hyödyllinen ihminen yhteiskunnalle, mutta nyt olen vaan työkyvytön parasiitti, otan oman pienen kansaneläkkeen alle parisataa €

ja työeläke jota tule vähän yli 500 € ja elämä jatkuu vaatimattomasti. En tarvitse mitään erikoista. Kampaajalla en käy, en käy myös kynsiteknikoilla manikyyrissä eikä pedikyyrissä. En käy kuntosalissa en osta kalliita vaatteita, eikä puhelimia eikä mitään muutakaan.

Laskujen lisäksi käyn pari kertaa kuukaudessa Lidlissa ja tilan jotakin verkkokaupasta kun kaupassa en käy enää pitkään aikaan. Ruokaostoksilla käy mies jopa montaa vuotta

Kavereiden kanssa tapaaminen on ilon aihe joka kertaa ja se pitää masennuksen loitolla minusta kun on niin hyvät kaverit.

Lääkärillä käyn kerran vuodessa todemmassa että uusi jalka ei ole kasvanut vanan ja raihnaisen tilalle.  Ja olen edelleen invalidi ja liikuntakyvytön,.

 Pari kertaa kävin tämän vuoden aikana terveydenhoitajalla.  Hän siis toteaa, etten ole mitään muuttuneet ja painoa tarkistamassa.   Tämän vuoden aikana en ole lihonut yhtään kilogramma. Muttei elokuusta alkaen ei ole tiputtanutkaan yhtään gramma mitä, on ikävää.…

Tosi on että tämä on myös hyvää uutinen kun ei ole lihonutkaan.

Hammaslääkäri vastaanotolla olen käynyt myös sen takia että alimainen rivi hampaita on kulunut ja haluaisin niitä vähään pidentää. Ja helmikuussa saan sen homma hoidettu. Luvattu on. Hammaslääkärini on ihan hauska ja todella kiva mies Simo Peltonen.  On niin huomaavainen, ystävällinen, ammattia osaava ja huumoritajuinen mies.  Todella kiva on, että olen päässyt hänen luokseen hoitamaan purukalustoa.

 Ja nyt on vuosi loppumassa taas. Mitä odotan seuraavalta vuodelta. ? Täytyy vielä miettiä.