Oletko jo käynyt katsomassa Ainoa ja Jannea Joutsenlammella?

Kyhmyjoutsenet Aino ja Janne on nimetty Hämeenlinnassa syntyneen säveltäjä Jean Sibeliuksen ja tämän vaimon Ainon mukaan.

Kyhmyjoutsenpari viettää kesät Aulangon luonnonsuojelualueella ja talvet Ähtärin eläinpuistossa.

  Töissä ollessani vanhusten kanssa käytiin joka vuosi kerran Aulangolla Joutsenlammelle.  Tilattiin iso taksi, otettiin mukaan mehua, kahvia termoskannussa, keksejä, kertakäyttömukeja, leipää.    Etsittiin hyvä paikka puiden alla pöydän ympärille ja nautimme luonnosta. Katsottiin ankkoja ja heitimme niille leipä, Joimme kahvit ja lauloimme pari laulua. Vanhukset nauttivat ja olivat oikein iloisia. Vaikka he parin minuutin kuluttua ei muistanut siitä retkestä mitään – olivat he paikan päällä luonnossa iloisia ja paljon elävämpiä, kun hoitolaitoksessa lukkojen takana.

 

 Maaliskuussa sain blogiystävältäni  Marjaanalta yllätyspaketin jossa oli lasinen joutsen.   Olen uskomattoman iloinen, miten sosiaalinen verkosto tuo iloa ihmiselle joka on kahlittu kotiseinien väliin omien kipujen ja vaikeuksien kanssa.  Mutta Marjaana, sun tyyppiset ihmiset tuo aurinkoa ja valoa myös pimeään tupaan.

Kiva on seurata blogiartikkeleitäsi ja aina tulen hyvälle tuulelle vaikka olisin kuinka kipeää ja paha oloinen ennen sitä.     Ja se ei ole mitään simasuu kirjoitettu- vaan ihan totta - piste.  Täytyy myös osata ottaa vastaan hyviä sanoja .

 

Joutsenet_ReettaLaaksonen42_1-normal.jpg

 

003%20%282%29-normal.jpg