reimal%20o-normal.jpg 

Pojanpoikani nimi on myös Oskar isoisoisän kunniaksi ... Maapallon toisella puolella jaettiin Oskareitä  eilen yöllä.

Yhdysvaltain elokuva-akatemia on jakanut tämän vuoden Oscar-palkinnot  elokuvantekijöille ja elokuvavaikuttajille. Ja voittajat ovat...

Paras elokuva:
Argo

Paras miespääosa:
Daniel Day-Lewis - Lincoln

Paras naispääosa:
Jennifer Lawrence - Unelmien pelikirja

Paras Ohjaus:
Ang Lee - Piin elämä

Paras naissivuosa:
Anne Hathaway - Les Misérables

Paras miessivuosa:
Christoph Waltz - Django Unchained

argo-poster1-normal.jpg 

 

Ben Affleckin (The Town) ohjaama ja tähdittämä uskomattomiin tositapahtumiin perustuva draamatrilleri kertoo kuuden amerikkalaisen pelastamiseksi järjestetystä salaisesta operaatiosta, joka tapahtui Iranin panttivankikriisin kulisseissa, ja jonka kulku pysyi salassa vuosikymmenten ajan.  4. marraskuuta 1979 Iranin vallankumous on kiehumispisteessä. Taistelevat militantit valtaavat Yhdysvaltojen suurlähetystön Teheranissa ja ottavat 52 amerikkalaista panttivangeiksi. Kaaoksen keskellä kuusi amerikkalaista onnistuu livahtamaan pakoon ja löytämaan piilopaikan Kanadan suurlähettilään kotoa. Tietäen että on vain ajan kysymys milloin heidät löydetään ja todennäköisesti tapetaan, CIA:n pelastusoperaatio-asiantuntija Tony Mendez (Ben Affleck) keksii riskialttiin suunnitelman jolla saada heidät turvallisesti pois maasta. Suunnitelma on niin mielikuvituksellinen kuin vain elokuvissa voi olla!

life-of-pi-poster2-normal.jpg

 Paras ohjaus:    Ang Lee («Life of Pi») kertoo haaksirikkoutuneesta laivasta pelastuneen intialaispojan ja bengalintiikerin selviytymistarinan.

http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=j9Hjrs6WQ8M

 

 

Parhaan näyttelijän palkinnon on voittanut Daniel Day-Lewis roolistaan elokuvassa Lincoln. Tämä oli jo hänen kolmas parhaan näyttelijän palkinto ja tämä on samalla ensimäinen kerta koko Oscareiden historiassa kun sama näyttelijä onnistuu voitamaan tämän palkinnon kolme kertaa. 

daniel-day--lewis-normal.jpg

jennifer-lawrence--normal.jpg

elokuva-normal.jpg 

Unelmien pelikirja elokuvassa Pat Solitano (Bradley Cooper) on entinen opettaja, joka on vastikään kotiutettu mielisairaalasta. Mies asuu väliaikaisesti vanhempiensa luona yrittäessään sopeutua ulkomaailmaan ja korjata välejään ex-vaimonsa kanssa.

Patin päivät täyttyvät penkkiurheilusta, klassikkokirjojen ahmimisesta ja lenkkeilystä. Seesteiset kuviot menevät uusiksi, kun kuvioihin astuu omien ongelmiensa repimä mysteerinainen, Tiffany (Jennifer Lawrence).

Silver Linings Playbook on Matthew Quickin hauskaan, liikuttavaan ja tarkkanäköiseen esikoisromaaniin perustuva komediallinen draama, jonka on ohjannut David O. Russell(Elokuvan pääosissa nähdään lisäksi mm. Robert De Niro, Jacki Weaver ja Julia Stiles