green%20book.jpg
https://youtu.be/Pj8_gdA9tas​

 

Green Book kertoo kahdesta miehestä: Tony ’Lip’ Vallelongasta (Viggo Mortensen) ja Donald Shirleystä (Mahershala Ali). Don Shirley, kuuluisa konserttipianisti, palkkaa Tonyn kuljettajakseen kiertueelle. Shirley tarvitsee tavallista kovemman kuljettajan auton rattiin, sillä kiertue sijoittuu 1960-luvun Amerikan tunnetusti rasistisiin osavaltioihin, ja tummaihoinen muusikko tarvitsee tukea ja suojelua.

Green Bookin ongelma on, että se todella uskoo sanomaansa eikä näe mitään vikaa lähestymistavassaan. Kyseessä on jälleen elokuva, jossa lievästi rasistinen valkoinen mies muuttaa mielipidettään mustasta miehestä ja elämä hymyilee kaikille. Green Book menee vieläkin pidemmälle ja elokuvassa Tony Lip opettaa Shirleytä pianistin omasta kulttuurista, musiikista ja opettaapa Tony Shirleyn syömään paistettua kanaakin. Oikean Don Shirleyn perhe on mediassa haukkunut elokuvan juuri näistä syistä.

Green Bookin tekijät eivät varmasti tahallisesti ole halunneet tehdä elokuvaa, joka on hieman tökerö. Lopputulos jättää silti toivomisen varaa, vaikka elokuva pitää itseään huomattavasti tärkeämpänä ja parempana kuin se lopulta on.