0_7c0f2_38ec70fd_L.jpg

 

Kesäkuu on alkanut, muistakseni vasta vähän aika takaisin laitoin varastoon  joulukoristeitä täysi banaanilaattikoitani.

Mitä ihminen tulee vanhemmaksi, sitä nopeammin  aikaa menee.  Mun elämä on juuri nyt rauhallisimpaa aikaa, joskus tuntuu että liikaa rauhallista ja pelkään että se katoa.

 Olen ollut toista vuotta jo eläkkeellä ja minulla ei ole (kiitos jumalalle) mitään murheita. Paitsi se että ei pystyy liikkumaan, eikä saa  elää kivutonta elämää .

 

0_7c0f2_38ec70fd_L.jpg

Lapsuudessa oli kotona kova kuri ja isäni periaate oli, että lapsillä pitää olla aina työtä ettei noin vaan  leikittä . kun hän tuli kännissä kotiin työpäivän jälkeen oli pakko tehä jotakin raskasta työtä ettei hän suuttu ja pieksä meidät kaikki ..

 Lapsuudenkodissani oli paljon eläimiä , isot perunamaat ja lapset tekit kaikke sitäkin,  mitä isotkin, myös heinäteko kesällä, kun hyttysiä  oli milionia ja  oli aika hikista homma, muttei muuten päässyt pöyräilemään jokeen uimaan .  Se oli palkinnoksi hyvästä työstä ..

10 vuottiana vein eläimille ( lehmät ,lampaat,vasikat , kanat , siat )  aina navettaan vettä . minulla oli molemissä kädessä ämpäri tai sanko ja 10 litra vettä ... ei ollut mitään vaikeuksia ,mutta ehkä senkin takia nyt on jalat artroosissa, en tiia....

Ei  silloin lapsena ollut vaikea lypsää lehmiä... viedä ne pellolle syömään ja illalla taas kotiin ..  Isolla kelkalla oli pakko talvellä vetää puuvajasta puita kotiin ,vetää ne rappusia ylös takan viereen ja ainaa niitä piti olla varaksi, että saa kuivua ... Kaivosta vettä täytyy myös tuoda sisään juomiseksi  ja ruuanlaitoksi ... Kun ämpärit olivat tyhjät, saatiin taas pieksä ...

Itkettiin paljon, paljon ........

0_7c0f2_38ec70fd_L.jpg

Ruuanlaitto jäi äidilleni, koska hän osasi hyvin sitä homma ja sitä en ole minä  oppinut lapsesta asti tekemään ja ei ole nytkin hyvää kokki .."Vihasin" ruokaa ja ruuanlaittoa nuorena naisena , , ruuan kanssa tuli  aina paha oloni .....lapsuuden muistot söymisesta.  Muistot ...

Äidini kanssa myös kaivettiin  penkkejä ja kylvettiin siemenia ja noukittiin rikkaruohoa ..  meillä oli paljon pensaita ja myös marjojen keryy oli lasten homma ...

Ehkä se elämä olikin liikaa vaikea lapselle, että olen nyt loppupalanut melkein nuori muori ... Henki on nuori, mutta kroppa on kuin  satavuottialla,  väsynyt , läskistynyttä, omasta syystä kuitenkin , mutta kun ruokaa oli ainoa iloa lapsena  ja sitäkin syötiin itkiessä ja nopeasti, että päästäisin  nopeasti pois pyödästä jossa voisin saata iskun  lusikkalla otsaani isältani, joka vissi nauttii sitä ,että me itkettiin ja pelättiin häntä ..

Nyt istuessa parvekkeellani nautin täysillä murhetonta elämää  ja katson kaunista kukkien kukintaa ja kiitän jumala kaikesta, mitä hän on minulle suonut ..   vaikka kivustani ja sairaudestani, että saan nauttia linnunlaulua ja  istua noin kahvikuppi käsissäni- eikä tarvii pelätä ketään .

Pari päivä sitten tuli päähäni jonkinlainen ajatus siitä, että kiva olis olla töissä, jos  pystyisin taas kerrankin vielä työelämään..  Nautin kyllä siitäkin, että olen kotona, eikä ole mitään työmurheita, mutta kiva olis  ansaita rahakin jonkinlaisesta työstä ..

Kyllä minä pärjän sillä elääkkeelläkin 500 € jota olen ansainut täällä Suomessa työelämässä 6 vuoden aikana .  Lähihoitajana. Lisäksi vielä 240 € kansalliseläkketta Kelalta

Virosta tulee lisäksi vielä   eläkkeeni- 27 vuoden ajalta, kun olin  lastentarhanopettajana - se on  149 €    (vartailee Suomen eläkkee 6 vuodelta ja Virosta 27 vuodelta )

+  Kelalta viellä asuntotuki  170 € - kun meillä molemmilla on pienet eläkkeet.

Vuokra on 760 € . Kylla pärjään, kun olen maksanut kaikki laskut , jää vähään itsellekin ja saan käydää 1-2 kertaa kaupassa kuukaudessa ...  Olen elämän aikana ollut köyhä ja  en osaa kuvitella isompaa tuloa .  Vaatteitä riittä ja  eikä paljon tarvii, kun olet kotona.

Mieskin on köyhista oloista ja hän kyllä auttaa maksamaan vuokra ja sähkölasku puoleksi ,  ylijäämä rahastansa menee  bensaan , tupakkaan ja veikkausllappuihiin ... Alkoholia meillä ei juoda, eikä ostetta .

 Elämä on laiffi .... nautin siitä- mitä on

ja onkin nyt semmoinen aikaa, jossa saamme  nauttia luonnon kauneutta  ilmaiseksi ja n a u t i t t a a n   kunnolla .

5957_390137921106396_221996478_n-normal.

0_7c0f2_38ec70fd_L.jpg

 

270136_390137771106411_499576066_n-norma

0_7c0f2_38ec70fd_L.jpg

täma saapas kirpputorilta  kelpaa vaasiksi

033-normal.jpg

 

Täma kirjan toi ystäväni eestistä ja siellä on kootut   paljon eriläisiä elämänkertoja eestiläisistä joka on muuttaneet ulkomaille työihin ja  elämään ja  miten se on sujunut ...

Uudet ulkoeestiläiset .

006-normal.jpg

 

Pieni punaisten asioiten kokoelma

005-normal.jpg

Leikkasin vähään petunioita  ...

 

0_7c0f2_38ec70fd_L.jpg

 

004-normal.jpg

 

0_7c0f4_4f97bfe2_L.jpg