Joskus pitkään aikaan sitten  olen aiheesta kuullut  ja ei ymmärtänyt asiasta vielä paljon mistä on kyse.

Tapaus Anton on   kirja  iskän tappelusta vaimonsa kanssa että saa  pitää poikaa Suomessa ...    

Joo ,   kirjoitettu isän näkökulmasta .  

Täällä Suomessa on  aina ollut veneläisillä aika paljon pulmia ja vaan sen takia että niillä on kauheat isot odottukset kun tulee tänne asumaan . 

Ne pitäis  ennen asumaan pikkuisen aikaa   vaan josskin  eristyksessä  jossa tutustuu suomalaisen elämäntapaan ja kulttuurin  jonka on niin erilainen kun veneläinen kulttuuri ..  

Sanoisin omasta kokemuksesta  että virolaisellekin on se iso shokki  kun muuttaa tähän Suomeen, mutta   he kuitenkin tuntee suomalaisia   pikkuisen enemmän.

          Venäläisille on se aivan kuten  tuntematon eldoradon  maa, jossa asuu miljonäärit ja vaan rikkaat ja  ei ole juoppoja ja rahaa vuotaa ikkunasta ja ovesta .

Ju siis suomalaisetkin miehet( ne joka täällä ei löytää vaimoa )- kun menee johonkin Venäjälle  etsimään  tai muuten vaan loma ja huvitusmatkalle,  ne ei aivan köyhältä näyttää -kun on saanut juuri  työttömyysrahat ja  ravintolassa tilaa naisille  sitä sun tota...  ja  niin ne naiset kuvittelee vauu   kuinka hyvin elettään Suomessa ja heti kun saa mahdollisuuden tai kutsun, niin  on heti tulossa tänne  "miljonäärien maahan" jossa kaikki on kaunis. Rakkaus kukistaa ja elämä on ihana.  Ja siis kun he ovat täällä alkaa se sama ruljanssi että raha raha raha ...... sitä ei oo eikä tuu ...   miehet ovat rahapussin raudat suljeneet kun niilä ei olekaan muuta kun työttömyysrahat  ja ne ei riittää veneläiselle   madaamille joka on tottunut korkokenkiin ja saappaisiin ja   kauniisiin vaatteihin ja kun ne näkee että sitä ei tulee siis alkaa riidat ... Olen sitä nähnyt niin paljon ja kuullut  kielikurssien kavereiltä.

  Tosi  on sekin, että minulla itsekin olit jotkut ennakkoluulot suomea kohtiin, eikä ikinä arvanut, että täällä on leipäjonot , että on köyhät on juoppot on  pulmia ja vaikeuksia ... Minä kun asuin   keski  Eestissä. Ei Tallinnassa- jossa kaikki tietää ja tuntee suomalaisuuden  vaan yhdestä kyljestä katsoen :  juopotteleviä , kännissä, kaatuvie ja tyhmien  kansana- keitä siis varastettaan paljaaks ja jätettään kadulle niin kauaksi kun poliisit löytää...  ja kun niillä on vielä jotakin varastettavaa siis poliisit vie loputkin ...  No nyt on kyllä ehkä  muuttuneet se systeemi- muttei ole ihan varma  ... 

He  (Tallinnalaiset) eivät tuntee aitoja   suomalaisia, eikä  sitä kultturia, eikä sitä elämää ,jossa  tavallinen suomalainen  elää joka ei ole kertakaan käynytkään Virossa ... Sitä  suomalaista hyvää kulttuuria.  nyt kun  he saa matkustaa vapaasti suomeen siis kyllä  he jotakin oppii  ja saa uusia tietoja ja esim kutuurimatkat   Helsinkiin oopperaan tai johonkin  kulttuuri tapahtumiin . 

Joo , suomalaista kulttuuria täytyy oppia - kun meillä  eestiläisilläkin on vaan ollut semmoinen kulttuuri , että minä saan tehä kaikkea , saan  koko yön aikana huutaa ja metelöitä ja häirikköitä naapureitä , pitäämässä juhlia , saa heittä roskia maahaan , saa  jättää koiran kakat  kadulle, saan heittää roskat metsään , saan kaikkea tehä muttei ole mitään velvollisuuksia ...  Täällä pidetään huolta luonnosta , ihmisistä ja eläimistä ... täällä kukaan ei ihmettelee että miksi koirat ei saa haukkua  asunnoissa .. ... ja paljon muutakin ...   esim  miksi jossakin ei vedettä keskellä yötä wessa ettei häiritsee naapureitä .. sitäkin .. Kuka semmoisesta Eestissä välittäis ...    eläimistä vielä se että ei ole 17 vuoden aikana nähnyt yhtäkään koditonta koiraa tai kissa täällä Hämeenlinnassa ainakin ...... Eestissä ei ole semmoista päivää, kun joku  nälkäinen eläin jossakin ei tulee vastaan. Niitä on siellä niin paljon ..... ei ota kantaa nyt viimeiset 10 vuotta  mutta ennen sitä  kyllä oli niitä paljon ... 

  Joo....  miettimistä on 

Mutta olen kyllä onnellinen, kun  asun maassa jossa on järjestystä ... on täälläkin paljon semmoista mitä saa tehä paremmaksi mutta kun saan sitä tehä siis teen , kun minä itse ei pystyy tekemään, siis  jätän viisamille töitä tehtäväksi ... 

....   Hyvään päivän jatkoa ...

Timo--- se rollaattori on  pysynyt siellä ja eilen sanoi  työntekijä, että he  ainakin  seuraa, että sielä olis vähintään se yksi rolla. . Heh... kaksi päivä jo on  se työntekijä  juosten tullut -- kun tulen  sisälle  ja tarkistanut sen rollan ja tuonut minulle ovelle , toinen päivä se ei kerkinut niin  nopeasti ja mies oli jo saanut rolla otetua ...   Näin olleen olen saanut asian perille  sun avulla . Kiitos kiitos ... 

20180123_125415.jpg

 

20180123_125440.jpg

 

 

20180123_125457.jpg