http://yle.fi/uutiset/matotkin_ulkoilevat_enemman_kuin_me/7035172

Kosketti artikkeli  kun olen itsekin ollut lähihoitajana  dementiayksikössä .

Kyllä on se totta, että  työntekijöitä pitäisi olla enemmän . Kiirettä oli  töissä välillä, mutta meillä oli osastolla ja koko talossa semmoinen moraali että  ei hyväksytty vanhusten huonoa hoitoa. Kaikki  täytyy olla hyvin hoidettu ja  osaston johtaja oli  täysin  idealinen esimerkki ,hän otti huomioon myös asukkaiden omaiset ja sukulaiset . Ihalin hänen empaatia, ystävällisyyttä ja  omistautumista työhöön .  

Minä opiskelin lähihoitajaksi täällä Suomessa  ja minulla ei ollut kokemusta niin kuin toisilla hoitajilla , kenen työurakka oli 10-15. v  mutta yritin myös olla hyvä hoitaja - kyllä meillä oltiin pihalla  melkein aina kun oli mahdollista  laulettiin . tanssittiin ja pidettiin hauska myös omaiset tulivat aina mukaan kuka milloinkin .. Bingoa pelattiin  usein  vaikka olikin dementtiayksikkö mutta kun vanhukset jotenkin muistyivat numerot ja löysivät ne isoilta pahviruudukkosta . . 

Kyllä me  heti vaipat vaihdettin kun ne olivat märät tai kaka lorahti vahingossa. Käytettiin vessassa ja pestiin pyllyä  aina kun vahinko sattui ... ei olis kuvitellut että mamma istuu kakaset vaipat jalassa ...

Jokaisella oli oma asukas kenesta pidettin  huolta lisaksi kaikille muille - siivottiin kaappeja ja tilatiin jalkahoitaja, kampaaja ja vaatteita kun oli tarvetta .. hyginiaasioita .  Omaiset kävivät ja aina olivat kiitollisia ja  oli semmoisia mummoja kenellä ei ketään sukulaisia ikinä käynytkään . niillekin joulupukki toi jouluna lahjoja - emme saaneet jättä mummo lahjatta...

 Aina oli syötettäviä potilaita  ja    oli sokeakin ihminen , hänelle luin sanomalehteä  ja pidettiin erillisesti huolta  aina ajattelin että kun  olis itse sokea miten hyvää on kun on hyvää hoitaja vierellä..

Uskon että täällä Suomessa on semmoisia hyviä paikkoja paljon mutta  kun luin artikkelia tuli melkein vihapuuska että onko se totta että pidettään niin huonosti huolta meidän rakkaista vanureista -  kyllä  he ovat  ansioinut kaikkein parasta huolenpidoa kun on veel niin kilttejä . Saa nähdä  joskus 50 v päästä miten hoidettaan niitä vanhuksia joka nyt on käyttänyt vaikka mitä  huumeita ja muuta - ei he ole enää ikinä kilttejä, rauhallisia kaikkea kestäviä mummoja kun nykymummelit on .

 

26 1.2014

Osmo Vänskä ja tämän johtama Minnesotan orkesteri voittivat vuoden parhaan orkesteriesityksen Grammy-palkinnon Sibeliuksen sinfonioista 1 ja 4.

Myös virolainen  Tõnu Kaljuste voitti  saman palkinnon  A Pärdin " Adaman Itku " kuoronesityksestä .

Hyvä EESTI ja Hyvä SUOMI

0_5209c_f520a9ac_L-normal.jpg

Nimet%C3%B6n-normal.jpg