Olin iloisesti yllättynyt, kun mieheni  ojensi kaupasta palattessa  kukkaruukun ystävänpäivän kunniaksi ..  Halusin myös yllättää häntä ja rupesin keittiössä valmistamaan hyvää ruokaa.... Ei me muuten virallisesti pitää mitään rakastuneitten päivää mutta oli niin kiva saada kukkia ...

Hyvä on kun on niin huomavainen  aviomies ...

IMG_8970.jpg

 ja eilen oli ystäväni miehensa kanssa käymässä ja auttoivat liimata seinatarra mun työpisteseen askartelu kaapin ovelle....

IMG_8951.jpg

Todellinen ystävä

 

 

1. Ei kritisoi virheitäsi

Vaikka olisit kuinka epätäydellinen ja elämäsi olisi sekaisin, ei tosiystävältä tarvitse sellaisia asioita piilottaa. Todellinen ystävä näkee sinut virheinesikin kiinnostavana ja kauniina ihmisenä. Aidot ystävykset rakastavat ja arvostavat toisiaan juuri sellaisina kuin ovat.

2. Ei jätä kovinakaan aikoina

Aidossa ystävyyssuhteessa osapuolet ruokkivat toisiaan balanssissa. Kun toinen on haavoittuvaisimmillaan ja voi antaa itse ehkä vain hyvin vähän takaisin, ehta ystävä ymmärtää. Todellinen ystävä seisookin rinnallasi myös huonoina aikoina.
Kun elämä näyttää sinulle karua puoltaan, näetkin kuka luoksesi todella jää. Kun vaikein aika on ohitse, huomaat ketkä ovat vielä ympärilläsi – siinä seisookin joukko todellisia ystäviäsi.
 

3. Ei lannista 

Valitettavasti maailmasta voi löytyä ihmisiä, jotka esittävät ystäviäsi, mutta jotka yrittävät estää sinua toteuttamasta itseäsi täysillä. Älä anna negatiivisten ja kateellisten ihmisten lamauttaa sinua tai estää tavoittelemasta asioita. Varo tyyppejä, jotka yrittävät vähätellä unelmiasi – pikkusieluiset tekevät aina niin.
Suurisydämisten ja elämänhaluisten ihmisten seurassa tunnet itsekin, että sinusta voi tulla vaikka mitä. Ota etäisyyttä lannistajiin ja kunnioita itseäsi.

4. Ei kanna kaunaa

Jotkut eivät hyväksy sitä, että toiset muuttuvat. Olet saattanut mokailla menneisyydessä, mutta oppinut niistä. Kaikki eivät ehkä ole ymmärtäneet, että olet kasvanut ja haluat mennä eteenpäin. Älä kiinnitä heihin huomiota. Päästä irti heidän negatiivisuudestaan, löydä rauha ja vapaudu!
Todellinen ystävä ei koskaan syytä sinua menneistä ja vatvo vanhoja juttuja. Päinvastoin, oikea ystävä auttaa rakentamaan nykyisyyttäsi ja tulevaisuuttasi. Jos joku sitkeästi jankkaa ikivanhoista asioista, jätä tyyppi suosiolla pois lähipiiristäsi.

5. Ei valehtele 

Jos elämässäsi hännystelee patologinen valehtelija, jolle annat koko ajan uusia mahdollisuuksia olla luotettava, teissä on valitettavasti paljon samaa: syyllistytte molemmat valehteluun – sinä vain huijaat itseäsi.
Valehtelija ei ole aito ystävä eikä hän ansaitse tulla kohdelluksikaan niin.  

6. Ei tuputa valmiita vastauksia

Keillä ystävilläsi on elämääsi positiivisin vaikutus? He ovat todennäköisesti ihmisiä, jotka eivät edes yritä anna sinulle valmiita vastauksia tai ratkoa ongelmiasi. Nämä hienot ihmiset voivat istua hiljaa kanssasi, kun tarvitset aikaa miettiä, ja tarjoavat olkapään jota vasten itkeä. Älä etsi ystävää, joka yrittää ratkoa kaikki pulmasi, vaan sellaista, joka seisoo vierelläsi haasteista huolimatta
 

7. Ei vain ota, vaan myös antaa

Ansaitset vierellesi ihania tyyppejä, jotka saavat sinut nauramaan, jotka eivät pidä sinua itsestäänselvyytenä eivätkä jätä sinua yksin. Jos huomaat, että ystävä vain aina imee sinulta voimia, eikä anna mitään takaisin, kannattaa miettiä olisiko pieni etäisyyden otto paikallaan. Jos ystävä välittää, hän kyllä huomaa sen. Jos ei, voit päätellä missä jamassa suhteenne on.  
Ystävyydessä kuuluu kyllä antaa, mutta ihan aina ei pitäisi joutua antamaan enemmän kuin mitä saa toiselta. Jos tunnet olosi hyväksikäytetyksi, kunnioita itseäsi ja kohtaa tilanne. Se ei tarkoita ystävyyssuhteen lopettamista, mutta voit ehkä vetää rajoja uusiksi.  
 

8. Ei kiusaa

Vaatii paljon rohkeutta nousta vihamiehiä vastaan, mutta vielä enemmän sanoa lujasti ystävälle. Joskus kiusaaja voi yllättävästi olla myös joku ystäväporukasta ja tuolloin olisi hyvä löytää rohkeutta sanoa asiasta. Jos joku ystävistäsi alkaa piikitellä sinua oikeasti, ota asia puheeksi tai ota häneen sopivasti etäisyyttä. 

9. Ei koskaan syyllistä

Todellinen ja välittävä ystävä ei koskaan halua sinulle tunnetta, että olisit jollain tapaa taakaksi. Oikea ystävä esimerkiksi auttaa, koska todella haluaa tehdä niin.
Lisäksi jos joku tahtoo sinut elämääsi, hän kyllä tekee tilaa sinulle. Huomiosta ja ajasta ei tarvitsisi joutua koskaan taistelemaan. Älä ikinä väkisin tee itseäsi tykö ihmiselle, joka ei arvosta sinua.