82511802_0_6cb50_b9e63634_M.jpg

Täällä Suomessa on toisenlainen kulttuuri kuin Virossa .

Virossa käydään usein kyläilemässä, Ystävät ollaan vauvasta asti melkein.  Lapsuudenystäviä ei unohdeta eikä jätetä kun mennään naimisiin.  Alussa vierailut kyllä harvenee, mutta kun lapsi on jo sen ikäinen että pystyy leikkimään toisien kanssa vierailut kylässä jatkuu … tosi naiset käy useimmiten kylässä, juo kahvit ja puhuu lapsista kodinelämästä miehistä ja muuta.

 Synttäreitäkin juhlitaan aina.  Vaikka ei ole raha yhtään sitä lainataan ja pöydällä täytyy olla kylmä ja lämmintää ja suolaista ja makeaa , Kuinka ollakkaan että matkustamiseen ei raha yhtä riittä kun tarvii syöttää ja juotta ihmisryhmiä joka kuukausi ,,, iso perhe jokaisella on joskus synttärit .

Kun lapset ovat kouluikäisiä silloin kyläilyt vähenee sen takia, että lapset tuo usein omia ystäviä kylään ja silloin on talossa muutenkin elämää mutta taas kun lapset aikuistuu ja muuttaa silloin taas aloitetaan kyläileminen kodista kotiin … ja ottamaan vastaan omia lapsuuden ystäviä joka on nyt jo vanhoja akkoja.. heheh . mutta kiva se tekee kun taas on jotakin odottamista ja tekemistä..

Muuttaessani Suomeen tajusin äkkiä että täällä on kotirauha oikein kunniassa. eikä täällä ketään tulee eikä menee, kaikki ovat kotona ja istuu telkkarin edessä tai käy ulkomailla lomailemassa …

Alussa en ymmärtänyt asia ollenkaan , mutta silloin tajusin että  kuinka helppoa se on, kun ei tarvii murehtia eikä olla huolissaan syntymäpäivistäni , Ja kuinka montaa kopeikka siinä säästy .

Täällä -kuin kerrankin käyt jossakin kylässä saat heti nimen kyläluuta ja minä olen se varsinainen kyläluuta, kun kerran tulin kylästä kotiin ja mies sanoi – kato kyläluuta  tuli kotiin.. heheh ..

Tykkään täällä, kun saan olla rauhassa  ei tarvi heti aamusta miettia että joku hyppä odottamatta ja kutsumatta kylään .. Täällä tajun ensimmäistä kerta sanonta kotini on linnani .

Helppoa on elää kun kotin ovea saa pitää kinni  saa tehä omia asioita vaikka keskellä päivä mennä miehensa kanssa sänkyyn... lepämään...