40844039-C719-4B99-8218-0392B71003A5-nor

 

Joissakin kulttuureissa rakkauteen kuuluu myös mustelmat. Joissakin kulttuureissa – esim. Venäjällä – Elikkä venäläinen sanonta kuuluu: että kun mies lyö – hän rakasta sinua…

Uskon että te, rakkaat ystäväni täällä, ette tiedä kuinka paljon mustelmia täällä saa maahanmuuttajat naiset.  Ne joka on tullut tänne avioliidon takia ja täällä vasta selviä, kuka se mies on, kenen kanssa on pistetty leivät yhteen kaappiin …

Tavallisesti suomalainen mies solmii avioliidon tosi äkkiä – ettei selvisi liian aikaisiin kuka hän todellisuudessa on.

 Tavallisesti suomalainen mies solmii kahden kulttuurin avioliiton useammin kuin suomalainen nainen.  Tavallisesti on tämä mies työtön tai muutenkin elämässä huonosti menestynyt individi.

Täällä siis, Suomessa, hän ei millä löytäisi iteles ketään vaimoa …ja mennään ulkomaille … Vau , siellä onkin unelmien täyttyminen , vaikka kuinka typerä ja  tyhmä olet – silti olet ULKOMAALAINEN ja varmasti tosi, tosi kiva mies … ja sitä osattaan näytellä ihan uskottavasti  . Siellä naiset passaavat ja pussaavat. Kuvittelevat että olet /on  ihana, olet rikas,  sinun kanssa on turvallista elää ja varmasti ei ole nälkää eikä mitään alkoholinprobleema … ja sitten se ”unelmien mies ” pyytä sinut  vaimokseen   ja naiset ovat niiiiiin onnellisia -  ulkomaille ---- se on unelmien täyttyminen miljoona % .. kun ei muuten olisi  köyhälle  pääsyä ulkomaille  ikinä . Vaimoksi otetaan usein sellaisen kulttuurin edustaja, missä naisen rooli on alempi ja se on määritelty kotilieden vartijaksi ja kotiäidiksi (esimerkiksi venäläinen, japanilainen, thaimaalainen kulttuuri), myös eestiläiset ,mutta eesti naiset ovat melkein myös itsenäisiä ja ei jokainen typerä  suomalainen   mies saa niitä verkkoon.  Avioliitoon mennään vaan isosta rakkaudesta (harvoin) tai tosi rikkaalle miehelleen (niitä ei löydy usein, sen takia että menestynyt miehet ei etsi naisia ulkomailta, vaan hänelle löytyy omasta maasta oma mansikka )

Tai siis ei väliä, pääasia että suomalainen - pääasia, että pääsen ulkomaille.   Ja silloin kun rakkaus on lumivalkoinen silloin ei näy – onko se mies todella hyvä ihminen tai huijari….

Voidaan olettaa, että kun suomalainen mies on näin saanut iteles kotiin kotiäitinsä, silloin hän  voi toteuttaa miehistä tarvettaan tuntea itsensä isännäksi ja päättäjäksi perheessä. Ja silloin alkaa mustelmat tulemaan …

Ollessaan täällä alkuvuosina kielikursseilla näin paljon ulkomaalaisia naisia mustelmilla..

Yhdellä naisella oli suomalainen mies heittänyt kaikki lapsen vaatteet ja tavarat ikkunasta ulos ja käskenyt häipyä takaisiin  Venäjälle. Toisella oli silmä sinisenä melkein usein …, sanoi, että oli mennyt poliisille ja siellä sanottu, että kun ei ole täällä hyvä olla -menisitkö takaisin Venäjälle .. Tämä on sanottu melkein jokaiselle apua tarvitsevalle naiselle. Joo, kuka sinne venäjälle haluisi takasi, ei kukaan – näin olleen ne kärsivät kaikki mustelmat ja pieksämiset, alennukset.

Tuoreen tutkimuksen mukaan ovat suomalaiset naisetkin joutuneet väkivallan uhreiksi täällä Suomessa, mutta he saavat apua vaikka poliisilta tai jostakin muualta …

”Neljä sadasta suomalaisesta oli pelännyt joutuvansa perheenjäsenensä väkivallan kohteeksi.”

 Nyt vielä tapaus lastentarhasta – Virosta.  Mustelmasta.

 Kerran tuli pieni poikaa lastentarhani silmä mustelmilla… ja kun hän oli heitetty ovesta sisään yksin, äiti häipyi saman tien. En saanut kysyä, mistä se silmä on semmoinen, kyselin pojalta. Poikaa sanoi että Äiti löi jalalla.. no voi hitto – ei halunnut uskoa sitä, sanoin pojalle että haluan äidiltä kysyä, joo, joo, kysy, kysy, poikaa sanoi.

Illalla vietiin poikaa näin, että ei pystynyt kysymään äidiltä mitään, kun vietiin silloin, kun oltiin ulkona ja pojan äitis otti lapset autoon ja oli mennyttä … ei kerinyt edes hyvästellä eikä tervehtiä..

Aamulla taas sama juttu, poikaa lähetettiin autolta itsekseen ryhmään ja äitiä ei näkynyt.

Silloin illalla olin ihan kun koiraa valvomassa milloin se pojan äiti tulee hakemaan häntä… Olin ihan suuttunut, että hän ei edes tule juttelemaan, olin ihan varma että pojan mustelman takia.

 Silloin hän ilmestyikin paikalle ja minä heti kyselemään - mitä on pojalle tapahtunut että hänellä on silmä musta?  Silloin äiti tunnusti, että hän oli istunut pöydän takana ja lukenut lehteä ja silloin oli poika mennyt pöydän alle ja haukannut hänen jalasta. Äiti oli ajatellut, että se oli niiden Dalmatialainen koira ja oli lyönyt jalalla, mutta olikin pojan silmä mihin se osui …

 Muistan kerran kun työkaverilla olit mustat silmälasit – kyselin: mitä tapahtunut on ja vastaus kuului että hän oli juonut vahingossa etikka..  Tiedettiin kyllä tasan tarkka hänen miehensä alkoholiongelmista.

MIKSI naiset pidä mustia silmälaseja kun on joutunut väkivallan uhriksi. Haluavat suojella lyöjä? Tai kauneuden takia, tai ettei muut ihmiset huomaa ja ettei tyrkyttää apua???  

 

pnfylb1iUY-normal.jpg