Kun olin pieni lapsi meidän perheessä eli isoäitini , hän oli mun isän  äiti.  Joskus hän oli küläilemässä toisen pojan kotona mutta siellä hän ei viihtynyt minijan kanssa ja sen takia eli enimmäkseen meidän luonna. Hän oli aika tiukka. ei ollut yhtään ystävällinen ja muistan hänet aina vihaisena ja  äreänä napisijänä .   Hänellä ei ollut mitään tulojaa,  kun silloin ei annettu vielä mitään eläkkeettä,  vaan vanhukset asuivat lasten kanssa ,  myöhemmin hän kyllä  hommasi papereitä työskentelystä sovhoosissa ja sen jälkeen sai joka kuukausi 10 ruuplia raha.

10rubla-normal.jpg

Hänen takiani ei päässyt minä lastentarhaan. kun isoäitin  oli kotona meidän kanssa.

Isoäitini oli aika áhkera , erittäin silloin kun oli paljon väkeä meidän pihalla ja hän silloin otti kaks ämpäriä ja meni hakemaan vettä , sen jälkeen meni hakkamaan puita  vaikka niitä olis valmiiksi hakatuna , sen jälkeen isolla kärryillä haki puita  kotiin ...   sen jälkeen otti iso   viikkaten ja meni heinäpellolle. Hänelllä oli aika hyvä kunto . Ja kuoli melkein sata vuottiana .

Isoäidilläni oli aika iso  puusta tehty arkku -  siellä hän  piti omia henkilökohtaisia asioita ja se  oli lukkojen takana ... (lukonssa ).   Arkun päällä oli vihreä  ruutuvillatäkki .

1_1_10682875-normal.jpg

Muistan sitä arkkua oikein tarkaan.  Joskus, oikein harvoin, hän otti sieltä meille karkki .