11-normal.jpg

 

11.12.

Säilytä sydämesi vapaana vihasta ja mielesi huolesta.
Elä yksinkertaisesti, odota toisilta vähän, mutta anna paljon.
Täytä elämäsi rakkaudella. Levitä päivänpaistetta.
Tee toisille, mitä haluaisit heidän tekevän sinulle.

http://www.positiivarit.fi/joulukalenteri

 

LAHJAT

Lahja voi olla laulu
tai itse tehty taulu
tai auttamista
tai halaamista
tai hyvän sanan sanomista.
Siinä ei kulu kieli
ja tulee hyvä mieli.

         Viisas runo. Olen sama mieltä. Tärkeä on ajatus ihmisestä kenelle lahja menee.

 On se siis omilla käsillä tehtyä tai kaupasta ostettua kaikki käy, kun vaan on rakkaus mukana. Joskus on vaikea etsia lahja semmoiselle ihmiselle, joka pidä vaan merkkituotteista tai luksuksesta.  Silloin täytyy varmasti miettiä oikein pitkään ja hartaasti mitä se on ja mistä hän nyt tykkäisi… onko se tarpeeksi kallista hänelle, tämmöisiä tapauksia on työpaikan pikkujoulut johon tarvis tehdä paketti esimerkiksi itse pomolle.  Huh...

         Käsityö ihmisellä on joulupaketissa varmasti jotakin omilla käsillä tehtyä tavaraa. Tämä on ainakin lämmin ajatus mukana tehtyä.  Se voi olla jotakin ommeltua tai virkattua.  se jota saan käyttää heti ja ei tarvi laittaa hyllylle pölyä keräämään, paitsi kun keräilee jotakin (enkeli) on aina jouluna kiva lahja.

 Paitsi omilla käsillä tehty lahja, olen sitä mieltä, että lahjaksi voi olla semmoista tavaraa, jota saat heti käyttää, jo tämän jouluna... Kynttilöitä, kauniita serviettejä, kahvia, glögiä, juustovalikoima tai jotakin erittäin herkullista hunajaa, teetä, jotakin semmoista jota ei osta itse kaupasta joka päivää.

Itse olen elämän aikana tykännyt aina tehä paljon lahjoja, Silloinkin kun asuin vielä Eestissä ja ei ollut rahaa mutta joululahjojen varten säästin aina. Itse sain lahjoja harvoin - olen saanut myös omia lahjoja takaisiin, elikkä ihminen lahjoitta pois turhia tavaroita, mitä hänelle kerääntyy kotiin.  Varmaan ei muistanut että oli sen saanut minulta.  Mutta ei se mitään.

         Täällä Suomessa huomasin työpaikassa ettei täällä ole tapana tehdä lahjoja työkavereille, Ensimmäinen vuosi ei tiennyt ja tein paljon lahjoja rakkaille työkavereille, mutta silloin selvitettiin minulle asia, ettei täällä saa niin tehdä...

 Minulla on valmiiksi paketoitu ainakin 16 lahja nyt , ettei kukaan saa jäädä ilman joku astelee ovesta sisään joulun aikana .  Myös kortteja. Tulkaa vaan joulumieli on aina läsnä.  Ja paketteja rakastan paketoida .. tämä on ihana puuha ..

15%20dets%20002-normal.jpgj%C3%B5%2C%202010%20%20%2837%29-normal.j