Seljanka 6 annosta

 

On vahva, sakeahko hapan-imelä venäläinen keitto.

 

Valmistusaineita voi vaihdella kalasta lihaan tai makkaraan. Sieniä käytetään myös yleisesti tämän  herkullisessa keitossa!

 

Seljanka  a` la Natali

 

200 g keitettyä naudanlihaa,

 

100 g paistettua nautaa tai vasikkaa,

 

100 g kinkkua,

 

 100 g nakkeja,

 

100g  keitettyä  lammasta jos tykkää

 

1/4 kanaa,

 

paistettua bradvurstiä

 

Oikeassa seljankassa on tärkeimpi liha  vasikkaa tai naudan  munuaiset mutta en suosittele Kristiina sinulle sitä ja en usko että Suomessa joku ihminen syö munuaisia .

 

 1,5 l vahvaa lihalientä

 

 3-4  valkosipulin kynttä silputtuna

 

2 sipulia silputtuna

 

pala  juuriselleriä kuutioituna

 

 1 keitetty  porkkana kuutioituna

 

(voit käyttää myös kasvissuikale pakasteita)

 

  1 tlk tomaattimurskaa tai säilöttyjä tomaatteja

 

 1 tlk  tomattitahnaa paksua …

 

 2   maustekurkkua kuutioituna ja vähään lienta

 

 maustepippureita  kapriksia oliivejä

 

 oksa tuoretta timjamia

 

 ripaus  sokeria

 

 persiljasilppua ,tilliä

 

    smetanaa

 

                      Lisää pataan lihaliemi ja lihat ,kiehumapisteseen.

Pane pannulle sipulisilppu ja kuullota. Lisää tomaattitahna ja ja paistaa näin pitkälle että see tummentuu ja tulee hyvää tuoksu..lisää tomaattinmurskaa .Haudottaa 5 min

 

Sitten lisä juurekset sekä maustekurkut ja mausteet

 

. Haudotta vähää aikaa 10 min

 

Yhdistä pannun ainekset pataan tai isoon kattilaan

 

Anna kiehua hiljalleen n. 30 min.

 

 Lisää lopuksi persilja tai tilliä

 

Tarkista maku ja lisää tarvittaessa vaikkapa valkopippuria myllystä...

 

 Tarjoa smetanan kera

 

Hyvää

 

Ruokahalua !!!