Minulla pitii tulla lepopäivää, mutta kun ei   malttaa (kyetä olemaan rauhallinen, hillitä itsensä - tänäkin  järjestin yhden kaapin hyllyn. Siivousta siivousta ja  tiskikone  odottaa että opin  sen käyttön , täytyy lukea instruktion  .

 Mieheni on koko aamu istunut palapeli pöydän takana ja yritää saada  veel paarkymmenta pala kokoon . Eilinen  ennätys oli 50 palaa. Kun oli saanut 10 palan kasaan sanoi- että nythän  saa mennää tupakille ...   Ennen ei saa.  Kuria tai  discipliinia .

 Kurinpito -sanan juuret johtavat latinankieliseen sanaan discipulus, josta on johdettu englanninkieliset termit disciple (oppilas koulussa) sekä edelleen discipline (kurinpito). Discipline -sana tulee siis sanasta disciple, jonka alkuperäinen merkitys on ollut opetuslapsi, mutta joka on myöhemmin suomennettu ja muutettu myös englanninkielessä tarkoittamaan oppilasta koulussa. Sana discipline tarkoittaa englanninkielessä niitä toimenpiteitä, joiden tarkoituksena on ohjata oppilasta asianmukaiseen käyttäytymiseen ja toimintaan (vikipedia)

MIKSI VAAN KOULULAPSI - JOKAINEN IHMINEN  KÄYTÄYTYY ASIANMUKAISESTI   JOS ON DISTCIPLINOITU ?