Seljanka 6 annosta
On vahva, sakeahko hapan-imelä venäläinen keitto.
Valmistusaineita voi vaihdella kalasta lihaan tai makkaraan. Sieniä käytetään myös yleisesti tämän herkullisessa keitossa!
Seljanka a` la Natali
200 g keitettyä naudanlihaa,
100 g paistettua nautaa tai vasikkaa,
100 g kinkkua,
100 g nakkeja,
100g keitettyä lammasta jos tykkää
1/4 kanaa,
paistettua bradvurstiä
Oikeassa seljankassa on tärkeimpi liha vasikkaa tai naudan munuaiset mutta en suosittele Kristiina sinulle sitä ja en usko että Suomessa joku ihminen syö munuaisia .
1,5 l vahvaa lihalientä
3-4 valkosipulin kynttä silputtuna
2 sipulia silputtuna
pala juuriselleriä kuutioituna
1 keitetty porkkana kuutioituna
(voit käyttää myös kasvissuikale pakasteita)
1 tlk tomaattimurskaa tai säilöttyjä tomaatteja
1 tlk tomattitahnaa paksua …
2 maustekurkkua kuutioituna ja vähään lienta
maustepippureita kapriksia oliivejä
oksa tuoretta timjamia
ripaus sokeria
persiljasilppua ,tilliä
smetanaa
Lisää pataan lihaliemi ja lihat ,kiehumapisteseen.
Pane pannulle sipulisilppu ja kuullota. Lisää tomaattitahna ja ja paistaa näin pitkälle että see tummentuu ja tulee hyvää tuoksu..lisää tomaattinmurskaa .Haudottaa 5 min
Sitten lisä juurekset sekä maustekurkut ja mausteet
. Haudotta vähää aikaa 10 min
Yhdistä pannun ainekset pataan tai isoon kattilaan
Anna kiehua hiljalleen n. 30 min.
Lisää lopuksi persilja tai tilliä
Tarkista maku ja lisää tarvittaessa vaikkapa valkopippuria myllystä...
Tarjoa smetanan kera
Hyvää
Ruokahalua !!!
Kommentit